Blogg


 • Fyn och Jylland, del 2
  När vi väl kom upp till Skagen så var det fullkomligt kaos! Det var bilar och husbilar och människor precis överallt. Den stora campingen upp vid Grenen var bara ett enda gytter av husbilar på svaj. Inte ens skyltar med motortrafik förbjuden var något som respekterades. Vi gjorde ett halvhjärtat försök att titta på deFortsätt läsa ”Fyn och Jylland, del 2”
 • Fyn och Jylland, del 1
  Ja, vi åkte till Danmark även denna helg! Vi känner att vi har sett så mycket nu av södra Sverige under åren vi kuskat runt, så det är dags att utforska nåt nytt. Och inte tar det mycket längre tid ner till Roskilde än upp till Båstad. Nu var det ju Kristi himmelsfärd så viFortsätt läsa ”Fyn och Jylland, del 1”
 • En tur över bron
  Vi har ju tidigare skrivit om en helg på Nordsjälland, och förra helgen gjorde vi om en del av trippen med goda vänner, Annelie och Ludde från Our Third Home. Planen var en natt i Gilleleje hamn, och sen styra kosan mot bra väder. Till vår stora förvåning fick vi inte bara plats i hamnenFortsätt läsa ”En tur över bron”
 • Blandade stopp på Österlen
  Förra helgen var jag ju ensam ute och snurrade på Österlen, men den här helgen kunde även Niclas följa med. Så här års passar vi på att njuta av vårt Skåne för så fort säsongen sätter igång på riktigt så är det så fullt av husbilar här nere så det är inte lönt att försökaFortsätt läsa ”Blandade stopp på Österlen”
 • En pärla på Österlen
  Under pandemisommaren 2020 bestämde sig Micke och Richard från Stockholm, som så många andra, för att semestra i Sverige. Turen gick till Skåne där de aldrig varit förut. Under en biltur på Österlen körde de igenom den lilla byn Peppinge, strax norr om Kåseberga. Här fanns ett litet Bed and Breakfast till salu och iFortsätt läsa ”En pärla på Österlen”
 • Nytt stekjärn
  Vill börja med att säga att detta är inget betalt samarbete överhuvud taget. Men efter vårt förra inlägg om vilka mackapärer vi använder för att variera maten när vi är ute så ofta, så var det en läsare som tipsade om en RidgeMonkey – Connect Combi Set & Steamer Tray. Och eftersom vi nu tyckerFortsätt läsa ”Nytt stekjärn”
 • Plåtisträff påsken 2023
  Förra påsken åkte vi på vår första husbilsträff (vilken du kan läsa om här) och det var riktigt trevligt och gav vänskaper som håller även utanför husbilarna. Så när en medlem i ”Vi med plåtisar” på Facebook bjöd in till påskträff var vi inte sena att hänga på! Den förra träffen var ganska stor, vilketFortsätt läsa ”Plåtisträff påsken 2023”
 • Hur lagar vi varierad mat i en plåtis?
  Det är lätt att ”nöja” sig med att laga enkel mat i husbilen. Och ibland är det förstås helt ok att koka en enkel pasta, ta en tallrik fil eller slänga en korv på grillen. Men är man ute så mycket som vi så blir det i längden ganska enahanda och tråkigt. Och samtidigt ärFortsätt läsa ”Hur lagar vi varierad mat i en plåtis?”
 • Könsroller huller om buller
  Det är lite lågsäsong även här på bloggen för oss just nu. Även om vi fortfarande är ute varje vecka, så är det mest innemys nu med regnet smattrande mot taket. Och det skapar inte så mycket underlag för blogginlägg 🙂 Förra helgen trotsade vi dock snöstormen (eller rättare sagt – vi trodde inte denFortsätt läsa ”Könsroller huller om buller”
 • En weekend i Madrid
  För att fira makens födelsedag åkte vi till Madrid förra veckan. Happy fick stanna hemma den här gången dock då vi inte hade flera veckor på oss. Men vi har självklart redan kollat upp platser runt Madrid vi kan stå på när det är dags för nästa sommars långresa som kommer gå till Spanien ochFortsätt läsa ”En weekend i Madrid”
 • Dags för vintercamping
  Vi är ju ute med bilen året om. Och den här säsongen känns det som om det är fler som vill testa på vintercamping än det har varit tidigare. Förra året var det tomt på ställplatserna så här års, men vi var tex i Skallkroken förra helgen och där var det fullt. Jättekul tycker viFortsätt läsa ”Dags för vintercamping”
 • Hovdala Strövområde
  Strax söder om Hässleholm vid Finjasjön ligger Hovdala slott. Slottet har anor tillbaka till 1300-talet, och ägs idag av staten och är ett nationellt kulturarv sedan 1974. Det händer mycket på slottet och dess marker hela året om. Här kan du uppleva medeltidsdagar, hantverksdagar och skördefest. Det är alltid mycket folk och välordnat. Det finnsFortsätt läsa ”Hovdala Strövområde”
 • Rundvandringar i Skåne
  Tycker ni som vi om att vara ute i skog och mark? I Sverige fullkomligt kryllar det av vandringsleder, och Skåne är inte undantag. Men om man har gått slingorna runt våra stora naturområden som Hovdala eller Frostavallen massor av gånger, så kan det vara kul att testa ett nytt sätt att vandra. För någraFortsätt läsa ”Rundvandringar i Skåne”
 • Hösten är här!
  Ni har säkert redan sett ”Höstlistan” som Helena och Peter satt ihop på FREEDOMTravel. Vi blev inspirerade att skriva ner våra egna svar. Gör det ni med! Antingen här i kommentarerna eller i er egen blogg! Länka oss gärna så vi kan inspireras av era svar:-) Vad ser du mest fram emot med hösten 2022?Allt!Fortsätt läsa ”Hösten är här!”
 • Äntligen lågsäsong!
  Så här dags på året så är det många som med sorg i hjärtat ställer in och ställer av sina husbilar över vintern. Det svämmar över av inlägg på Facebook om hur man undviker möss, ska man tömma tankarna, och inte minst gråtande emojis när bilen töms och städas ur. Men inte vi! Även omFortsätt läsa ”Äntligen lågsäsong!”
 • Ny social kanal
  Happy Camper Sweden har numera även en Youtube-kanal. Vi vet inte ännu riktigt hur formatet ska se ut. Eller om den ska finnas över huvud taget… Har vi något att tillföra den djungel av husbilskanaler som redan finns. Är folk verkligen intresserade, eller blir det bara total övermättnad? Vi är ju totalt otekniska – såFortsätt läsa ”Ny social kanal”
 • Vanlife och kontorsjobb
  Den stora drömmen för många av oss som har husbil, är ju att kunna leva heltid i bilen. Att resa runt i världen som digitala nomader och försörja oss oavsett var vi ställer bilen. Men faktum är att det går alldeles utmärkt att kombinera vanlife och ett vanligt kontorsjobb! Vi har bott 116 av 250Fortsätt läsa ”Vanlife och kontorsjobb”
 • Nordsjälland
  När man som vi bor i allra södraste delen av Sverige, är Danmark ett frekvent besöksmål. Men vi har inte tagit plåtisen över bron, förrän förra helgen. Hundarna fick pass och rabiesvaccin i somras, så även de kunde följa med. Planen var att köra den så kallade Strandvejen längs Själlands norra kust. Strandvejen är denFortsätt läsa ”Nordsjälland”
 • San Marino
  Vi erkänner. Vi hade noll koll på San Marino. Men vi hittade en gratis ställplats i Park4Night när vi irrade omkring runt Rimini, och tänkte att den tar vi. Att San Marino var ett eget land hade nog swishat förbi på nån geografilektion, men inte fastnat hos oss i alla fall 🙂 Vi såg gratisFortsätt läsa ”San Marino”
 • Vingårdar och restauranger med ställplats
  Under vår resa i Italien och Frankrike stannade vi flera nätter på vingårdar eller restauranger där man även kan övernatta. Här är de vi hann med nu under sommaren 2022, men förhoppningen är att kunna fylla på med fler under framtida resor. Italien L’agriturismo Al Rocol (Brescia, Lombardiet) infoAl Rocol ligger på vägen mellan GardasjönFortsätt läsa ”Vingårdar och restauranger med ställplats”
 • Barga
  Några mil från Lucca, ligger den otroligt charmiga staden Barga. Barga ligger högt upp på en kulle med fantastisk utsikt över bergen och dalarna omkring. Här strosar man i vackra kullerstensgränder och njuter av de gamla medeltidsbyggnaderna. I Barga finns det många konstnärer och det arrangeras musikfestivalen inom olika genres regelbundet. I ett av deFortsätt läsa ”Barga”
 • Iseosjön
  Roadtrip 2022, del 5 Efter vår något misslyckade sejour runt Gardasjön, satte vi nu kurs mot Iseosjön istället. Iseosjön är den något mindre kända och något mindre exploaterade lillasystern till Comosjön och Gardasjön. Och även om det var ganska mycket folk så gick det att hitta parkering centralt i i den mysiga lilla byn Lovere.Fortsätt läsa ”Iseosjön”
 • Gardasjön
  Roadtrip 2022, del 4 När vi långsamt tagit oss nerför berget och Passo Lavazè insåg vi att vi inte var så långt från Gardasjön. Goda vänner hade precis tillbringat några veckor i de små byarna runt sjön och var lyriska, så det kände vi att vi ville åka och titta på. Gardasjön är otroligt vackerFortsätt läsa ”Gardasjön”
 • Passo Lavazè
  Roadtrip 2022, del 3 Och så skulle det då äntligen bli Österrike. Eller? Nu var vi ju bara drygt tio mil från Innsbruck. Men temperaturerna i Österrike var fortfarande lite väl låga och visst skulle det vara lite skönt med värme några dagar? Ska vi inte köra ner i Italien en sväng innan vi vänderFortsätt läsa ”Passo Lavazè”
 • Romantiska vägen
  Efter att ha konsulterat ett antal väderappar så insåg vi att vädret inte skulle vara det bästa i Österrike på några dagar, så vi hade ingen direkt brådska ner genom Tyskland. Vi köpte i våras en bok – Husbil genom Europa – och i den hittade vi, bland mycket annat, tips på ”Romantiska vägen” somFortsätt läsa ”Romantiska vägen”
 • Roadtrip 2022 – Europa
  Så var det äntligen dags att ge oss ut i Europa. Trots att vi sen vi köpte Happy i juni 2021 har kört nästa 3000 mil så har vi inte tagit oss utanför Sveriges gränser än. Våra lösa planer hade Österrike som den enda destination vi mer eller mindre var säkra på. Vi hade sextonFortsätt läsa ”Roadtrip 2022 – Europa”
 • Roadtrip 2022 – Sverige
  Eftersom Japan fortfarande inte öppnat upp för annat än turister i grupp, fick vi ju tänka om angående våra tre semesterveckor. Som tur är har vi ju Happy, så steget till en roadtrip är ju inte så långt. Första veckan skulle vi ha hundarna med oss, så då bestämde vi oss för att ta enFortsätt läsa ”Roadtrip 2022 – Sverige”
 • Vackra Dalsland!
  Förra veckan var det dags för några dagar i Dalsland. Anledningen var en musikfestival (Kontinent Dalsland) som en väninna ville gå på, så jag (Sara) hängde med. Musiken var kanske inte riktigt i min smak, men Dalsland är ju fantastiskt vackert så det blev några enormt fina dagar! Av de tre ställplatserna/campingarna vi stod påFortsätt läsa ”Vackra Dalsland!”
 • Stockholm tur och retur med avstickare
  Min lillasyster har med sin familj har flyttat hem efter många år i London och har nu köpt ett stort hus på Vätö utanför Norrtälje. Förra helgen fyllde hon 40 år och självklart skulle det firas med hela släkten! Jag (Sara) och mina två söner packade Happy full och kryssade uppåt. Vi hade bokat platsFortsätt läsa ”Stockholm tur och retur med avstickare”
 • Midsommar vid Lagan
  Vid Riksettan utanför Lagan, ligger en mysig och lite annorlunda ställplats, Kattugglans Ställplats. På ena sidan vägen finns det platser med el, och på den andra sidan platser utan el. Där finns ett charmigt servicehus med en något annorlunda duschlösning, glasskiosk och ägg från gårdens höns. Och inte minst ligger den otroligt fint precis vidFortsätt läsa ”Midsommar vid Lagan”
 • När Japan är stängt är det tur vi har Happy
  I december fyller Niclas 50 år. Planen var att fira detta med tre veckors rundresa i Japan. Ta oss med tåg från södra till norra Japan och stanna där vi hittade nåt som intresserade oss. Hela våren har vi tittat på kartan utvikt över hela köksbordet, ringat in orter och gjort hundöron i guideböckerna. FörFortsätt läsa ”När Japan är stängt är det tur vi har Happy”
 • Att tipsa eller inte?
  Vi har ju för vana att bo flera nätter i veckan i bilen även när vi jobbar, och så blev det även förra veckan. Med den skillnad att vi mötte upp ett par husbilsvänner varje kväll. I tisdags i småbåtshamnhamnen på Limhamn (se föregående inlägg), i onsdag blev det fricamping och i torsdags var viFortsätt läsa ”Att tipsa eller inte?”
 • Platsockupanter
  Det är inte ofta vi förbokar platser, men eftersom vi igår skulle möta upp ett annat ekipage igår och äta middag, så var vi ute i god tid och bokade platsen bredvid dem. Och betalade. Och fick bekräftelse. Dock står det ett annat ekipage där när vi kom. De hade platsen bredvid vår på andraFortsätt läsa ”Platsockupanter”
 • I det tysta
  Vad har tre tyska killar i en dyr italiensk plåtis, en holländsk småbarnsfamilj i en hemmabyggd dito, ett ungt par från Danmark i en minicamper, ett franskt pensionärspar med lika gammal hund och vi gemensamt? Jo, vi stod under några dagar i helgen på samma vackra platser vid havet någonstans i Skåne. Vi njöt allaFortsätt läsa ”I det tysta”
 • Litegrann från ovan
  I vanliga fall skulle vi bli lite besvikna om det plötsligt rullade in två husbilar i den lilla glänta där vi valt att fricampa. Men inte den här helgen! Nu hörde bilarna till @piggelinswe och @ourthirdhome och vi skulle ha en liten miniträff i en glänta i skogen 🙂 Vi träffades i påskas på denFortsätt läsa ”Litegrann från ovan”
 • Ett år och 2500 mil senare
  I veckan var det ett år sedan vi köpte Happy. Vi hade ju då en liten minicamper (finns bilder och inlägg längre bak i bloggen) som vi byggde av en Opel Combo, och använt i nästan ett år. Tanken på en något varmare bil kom väl där i januari nån gång när vi fick skrapaFortsätt läsa ”Ett år och 2500 mil senare”
 • Skogsbad, lyxfrukost och trasig vattenpump
  Den här helgen hade vi bestämt att röra oss ner mot Österlen, så på fredagen tog vi oss ner till Snogeholmssjön. Runt Snogeholmssjön finns det massor av fina vandringsleder i olika längder, man kan fiska i sjön och tälta på jättefina lägerplatser. Det finns en ställplats, som vi inte har testat, och det finns enFortsätt läsa ”Skogsbad, lyxfrukost och trasig vattenpump”
 • Lunds kommun tänker till
  Antalet husbilar har ju enligt statistiken fullkomligt exploderat sedan pandemin satte stopp för utlandsresor. Och med det har det även blivit fullare på ställplatser och campingar. Vi är många som har upplevt hur fler parkeringar skyltas om till enbart för klass I eller bommar sätts upp så bara bilar under 2.10 m kan komma in.Fortsätt läsa ”Lunds kommun tänker till”
 • Valborg vid havet
  Även om vi visste att det var Valborg och antagligen smockfullt på alla ställplatser och campingar, tänkte vi ändå chansa på att det fortfarande fanns plats på vår favoritplats utanför Båstad. Efter att ha fyllt på kyl och vattentank kom vi dock iväg senare än vad vi tänkt, och när vi väl kom fram såFortsätt läsa ”Valborg vid havet”
 • Det där med ”kommaframöl”
  Precis som när vi tidigare seglade så verkar en ”kommaframöl” (eller i vårt fall ”kommaframvin”), lika vedertaget i husbilslivet som en ankarsup på sjön. Har vi upptäckt. Och visst är det trevligt med ett glas vin i solnedgången men jag tror många av oss också har hamnat framför en varm brasa klockan mittinatten och whiskeyn,Fortsätt läsa ”Det där med ”kommaframöl””
 • Var ska vi sova inatt?
  När man som vi inte bor på camping så ofta som kan förbokas, så är ”var ska vi sova inatt” en av de vanligaste frågorna en fredag eftermiddag, som idag. Vi följer alltid solen, eller om den inte lyser, så lite regn och vind som möjligt, så det kan bli öster, väster eller norrut. SöderutFortsätt läsa ”Var ska vi sova inatt?”
 • Havet och makramé
  En av de stora fördelarna att som vi bo i Lund/Malmö, är att man alltid har nära till havet. Och ibland är inte valet mellan gymmet och havet så svårt, så efter jobbet så parkerades Happy strax utanför Lomma istället för på parkeringen hemma. Platsen finns på Park4Night och är en hyfsat stor parkering vidFortsätt läsa ”Havet och makramé”
 • Uppfartscamping
  Happy tar oss inte bara till vackra platser i naturen, eller på roliga träffar, ibland får bilen helt enkelt agera gästrum 🙂 En gång i tiden spelade vi båda biljard och tävlade för samma klubb i Malmö. Numera är tillfällena vid biljardbordet få, men vi träffar fortfarande gamla gänget då och då, men nu ärFortsätt läsa ”Uppfartscamping”
 • Lugnet efter ”stormen”
  Efter att ha mellanlandat ett dygn i lägenheten efter Husbilsträffen på Tredenborgs camping tog jag (Sara) bil och hundar och åkte till havet på andra sidan landet. Vid Margretebergs havsbad ute på Bjärehalvön finns det 4-5 platser för husbilar markerade och på sommaren brukar de fyllas på ganska snabbt. Men jag hade tur och komFortsätt läsa ”Lugnet efter ”stormen””
 • Påskträff 2022 Tredenborg camping
  För första gången har vi varit på ett större event kopplat till Happy. En del av det vi söker med våra turer är mer ensamhet och tystnad än tjo och tjim och en massa människor. Men – när Jikita på äventyr och Our third home bjöd in till påskträff på Tredenborgs camping i Sölvesborg såFortsätt läsa ”Påskträff 2022 Tredenborg camping”
 • Listerlandet, Ronneby och galet aprilväder
  De senaste helgerna har vi förlängt våra turer till att även omfatta natten till måndag. Det gör att vi kan komma iväg på lite längre turer när man inte behöver återkomma till basecamp redan på söndag kväll utan kan köra en liten bit även på måndag morgon. Vi körde först till Nogersund och stod påFortsätt läsa ”Listerlandet, Ronneby och galet aprilväder”
 • Long time no seen
  Man skulle kunna tro att vi har legat i ide hela vintern och haft Happy på vinterförvaring, men absolut inte! Jag har bara varit fullkomligt katastrofalt dålig på att uppdatera hemsidan… Vi har tvärtom använt Happy väldigt flitigt, och tog oss flera gånger upp till Isaberg för att åka skidor. Något vi inte har gjortFortsätt läsa ”Long time no seen”
 • Sommaren kom tillbaka!
  Då helgen skulle bjuda på sommarvärme bestämde vi att styra kosan mot Hjörneredssjöarna för att passa på att paddla lite innan isen lägger sig. Men säsongen är tydligen inte alls över, för det var knökfullt på alla platser runt hela sjön – både de markerade och de lite mer hemliga vi har hittat när viFortsätt läsa ”Sommaren kom tillbaka!”
 • Nästa säsong tar vid
  Nu blir kvällarna mörkare och värmen har börjat slå på i bilen nattetid. Men vi har inga som helst tankar på att sluta vara ute så mycket och så ofta vi bara kan. Tanken är ju att vi ska kunna använda Happy hela året. Självklart är minusgrader ett potentiellt problem för förfrusna vattenrör, men viFortsätt läsa ”Nästa säsong tar vid”
 • En kort helgtur
  Även om semestern är slut för den här gången behöver man ju inte stanna hemma:-) Fördelen med plåtisen är ju att det är så enkelt att slänga in lite kläder och mat i kylen och köra iväg. Målet den här helgen var att paddla, vilket vi ju inte gjorde under semestern utan då enbart vandrade.Fortsätt läsa ”En kort helgtur”
 • Vildmarksvägen
  Äntligen blev det semester och när vi packat Happy med allt man kantänka sig behöva på en roadtrip gav vi oss iväg tidigt. Planen var att köra till Kristinehamn och där bestämma vart vi skulle bege oss. Vi hade ju talat om Vildmarksvägen, men efter att ha läst på Facebook om hur mycket folk detFortsätt läsa ”Vildmarksvägen”
 • Då har lilla Happy flyttat hemifrån
  I helgen hämtade nya ägarna det kombinerade hjärte- och sorgebarnet *ler*. Happy har väl i princip varit trasig lika ofta som han var hel, men det låg mycket kärlek och fnulande i ombyggnaden av en lite sliten och skitig skåpbil, till en mysig liten koja på hjul. Hoppas nye ägaren ger Happy ett nytt dieselpartiklefilterFortsätt läsa ”Då har lilla Happy flyttat hemifrån”
 • Stadsvandringar
  I helgen var Happy ute på äventyr utan mig (Sara) så det fick bli en lång promenad i hemmakvarteren i Lund istället. Det är lätt att glömma bort hur vackert det är även på hemmaplan i stan!
 • Och nu kommer regnet
  Igår fick vi inse att vi nog fick tillbringa några nätter i stan den här veckan, då det ska regna, regna och sen regna lite till resten av veckan. Jo, Happy är vattentät, men om vi nu ändå ska tvingas vara inomhus kan vi lika gärna göra det i någon av de lägenheter vi deFortsätt läsa ”Och nu kommer regnet”
 • 12 minuter från kontoret
  Så här fint är det nere vid Kävlingeån en vanlig måndag 🙂
 • Midsommar, gasol- och kylskåpsstrul och årets första dopp!
  När helgen började i torsdags var planen att fira midsommar någonstans längs Österlen, men SMHI visade att på den sidan av Sverige var det regn, regn, regn så vi styrde lite mer vänster och hamnade vid sjön Bolmen på en supermysig ställplats, Tiraholm. Här finns det både en, enligt grannarna, trevlig restaurang, gårdsbutik och inteFortsätt läsa ”Midsommar, gasol- och kylskåpsstrul och årets första dopp!”
 • Vardagslyx
  Igår gjorde jag, Sara, första ensamnatten i Happy. Istället för att åka hem efter jobbet så åkte jag till ”hemmahamnen” Habo Ljung. Tanken var att stanna över natten, om jag kände mig tillräckligt bekväm och trygg och köra direkt till jobbet i morse. Efter någon timme kom en andra plåtis, ett tyskt par i minFortsätt läsa ”Vardagslyx”
 • Tur den är försäkrad…
  En vecka tog det, innan en lågt hängande skylt rev sönder markisen. Heja mig. Tur den är försäkrad, och tur att det är en del som inte direkt påverkar funktionen. Att ställa bilen på verkstad i flera veckor precis nu när säsongen börjat hade ju inte varit någon höjdare. Håll tummarna för att det ärFortsätt läsa ”Tur den är försäkrad…”
 • Äntligen kom kajakerna i sjön!
  Eftersom det varit så blåsigt i Skåne den senaste månaden, så har kajakpremiären fått skjutas upp. Men igår var det äntligen dags! Och som vi njöt! Vi tog bara en kort tur runt Häljasjön för att kolla att de klarat vinterförvaringen och fortfarande var hela, vilket de tack och lov var. Sen la vi inFortsätt läsa ”Äntligen kom kajakerna i sjön!”
 • Hemmahamn och slangmunstycken
  Efter att nu ha bott i bilen i en vecka, så börjar vi så smått hitta en ny vardag. Och en otroligt härlig vardag – att ta morgonkaffet vid stranden eller borsta tänderna med havsutsikt kan man onekligen vänja sig vid. Två nätter den här veckan har vi stått i Habo Ljung. En helt perfektFortsätt läsa ”Hemmahamn och slangmunstycken”
 • Citycamping och hämtpizza
  Campinglivet kan onekligen se lite olika ut dag för dag. I helgen fricampade vi, lagade vår mat över öppen eld och vandrade. I går ställde vi bilen vid citadellet i Landskrona och beställde hämtpizza från Mamma Teresa Restaurang. Otroligt god pizza som avnjöts på en bänk med utsikt över havet. Det var ganska mycket folkFortsätt läsa ”Citycamping och hämtpizza”
 • Ställplats och toatömning
  Det är mycket nytt att lära sig när man har blivit med plåtis – det är gråvattentömning, gasol, solpaneler, färskvattenspåfyllning och inte minst toatömning! Jag skulle ljuga om jag inte har tillbringat ganska mycket tid till att tittat på Youtube-filmer med instruktioner hur man gör. Och inte minst inte gör…. Så igår bestämde vi ossFortsätt läsa ”Ställplats och toatömning”
 • Premiärhelg!
  Så har vi då äntligen fått hämta hem Happy Too! Och självklart gav vi oss iväg ut på vägarna så fort vi bara kunde efter jobbet i fredags. Vi åkte till en dunge vid Vombsjön som vi har varit på tidigare, och började stuva om allt från lilla Happy till stora Happy. Och snacka omFortsätt läsa ”Premiärhelg!”
 • Utan bil
  En trasig Happy och en ännu ej levererad Happy Too ledde till utflykter närmare hemmet i helgen – och till cykel. Men har man Rinnebäcksravinen och Billebjers Naturreservat runt knuten har man inte mycket att klaga på 🙂
 • Finjasjön, vedema strövområde och Luhrsjön – vilken helg!
  Eftersom vi älskar att vandra och helst vill ha rundvandringar köpte vi för några månader sedan två böcker skrivna av Karin Hoffman – Rundvandringar Mitt Skåne och Rundvandringar Norra Skåne. I böckerna beskriver Karin dryga 30 vandringar i varje med noggranna instruktioner och tillhörande GPS-kordinater – för dessa vandringar följer inga snitslade spår direkt 😃Fortsätt läsa ”Finjasjön, vedema strövområde och Luhrsjön – vilken helg!”
 • Välkommen Happy Too!
  Eller H2 som den kallas till vardags. Och eftersom den än så länge inte är levererad så bara i fantasin 🙂 Men ja – vi har slagit till och köpt en plåtis. Helgerna ute med Happy har gett oss mersmak, och vi vill kunna vara ute mer och längre än vad en liten campervan kanFortsätt läsa ”Välkommen Happy Too!”
 • Äntligen lite värme!
  Nu har ju vintern inte hindrat oss nämnvärt men vi insåg att vid minusgrader gick vår gräns. Att skrapa rutorna på insidan innan jag ens fått en kopp kaffe var inte någon bra kombo. Men nu kommer våren och vi har för varje helg som går fått känna på allt det härliga med att haFortsätt läsa ”Äntligen lite värme!”
 • Är uterum till en campervan overkill?
  Om ni frågar oss så är svaret förstås nej 🙂 Ett tält att koppla på Happy är nu beställt så det går att sitta ute och äta frukost även när det småregnar – vi får vara realistiska det är Sverige vi pratar om, det kommer att regna då och då under semestern. Hela tanken medFortsätt läsa ”Är uterum till en campervan overkill?”
 • Minusgrader och semesterplaner
  Efter att Happy blivit renoverad efter motorhaveriet, så har det ju tyvärr inte funnits så många tillfällen att vara ute och campa. Helt enkelt för att det är vinter… Men efter nyår så gav vi det faktiskt ett försök. Men ärligt – två dagar i minusgrader är fortfarande lite överkurs, även om kvällarna vid brasanFortsätt läsa ”Minusgrader och semesterplaner”
 • Det här med höst…
  Helgens plan var ju att ställa bilen någonstans vid havet, för att på lördagen gå någon av skåneledens österlensleder. Enligt SMHI skulle det förvisso blåsa lite på fredagen, men vara uppehåll och vinden skulle avta på lördagen. Man kan inte lita på SMHI… När vi kom fram till parkeringen vid Prästens badkar i Vik påFortsätt läsa ”Det här med höst…”
 • Happy är klar!
  Och vi är så himla nöjda! Sängen blev mycket större och bekvämare än vad vi hade föreställt oss. Och vi hittade en lösning som gjorde att vi slapp skära i madrasser och fundera på förvaring av madrass dagtid. Sängstommen ger stora utrymmen för förvaring, och med IKEAS smarta lösningar med lösa lådor som kan kombinerasFortsätt läsa ”Happy är klar!”
 • Målat, limmat, formskurit och TADAAAAA!
  Den fasta delen av sängen är nu monterad i bilen. Ett stort steg och nu börjar det faktisk närma sig så långt som vi hade tänkt göra 🙂 Den löstagbara delen av sängen ska göras klart under veckan, till helgen ska det klippas och sys madrasser, köpa förvaring och piffa lite. Sen är det ”bara”Fortsätt läsa ”Målat, limmat, formskurit och TADAAAAA!”
 • Happy har trägolv!
  Igår gjorde Crille (möbelsnickare och Niclas fd svåger) ett suveränt jobb och hjälpte oss att formsåga till golvet till Happy – snacka om millimeterprecision! Och samtidigt så sågade han till alla delar till det som ska bli den utfällbara sängen. Så till helgen blir det byggarhelg istället för camparhelg. Nu börjar vi se slutresultatet ochFortsätt läsa ”Happy har trägolv!”
 • Golv och läckande kylare
  Happy har tagit en vända inom att heta Crappy igen. Den här gången visade det sig vara en slang till kylare som bestämde sig för att spruta mer vatten än fontänen i Pildammsparken. Men hjältarna på Speedy lappade och lagade provisoriskt och ska imorgon sätta i en ny slang 🙂 Nu är även golvet isoleratFortsätt läsa ”Golv och läckande kylare”
 • Ännu en helg i bilen
  I fredags åkte vi återigen upp till favoritplatsen Raslången. Visst är tanken att vi ska se nya platser också, men nu när vi är nya på det hela och testar oss fram för olika lösningar, så är det skönt att vet att vi kommer vara ensamma. Det var klar skillnad i luftfuktighet inne i bilenFortsätt läsa ”Ännu en helg i bilen”
 • Filtmattan på plats
  I helgen kom det mesta av den blå filtmattan på plats på väggarna. Kanske inte helt jämt överallt – massor med små vinklar och vrår överallt – men helt ok ändå. Nu ska bara kanterna skäras ren och hjulhusen kläs in. De kommer förvisso inte syna under sängmodulen, men när vi ändå är igång så.Fortsätt läsa ”Filtmattan på plats”
 • Isoleringen är på plats
  Nu har vi (försökt) sätta isolering i form av liggunderlag överallt i bilen där vi tror att det kan behövas. Tomma hålutrymmen i bjälkar etc har vi fyllt med glasfiberull och sen har alla kanter tejpats för att jämna ut innan vi sätter på sista ytskiktet – den blå nålfiltsmattan. Vi testade att sätta uppFortsätt läsa ”Isoleringen är på plats”
 • Vilken succé!
  Helgens övernattning i Happy gick verkligen över all förväntan! Vi hade som plan att hitta nattplats någonstans på Listerlandet, så vi körde runt hela kusten, går ju förvisso ganska fort, men det är vackert. Vi konstaterade att det finns massor av vackra ställplatser i de små hamnarna – men att det fortfarande är mycket folkFortsätt läsa ”Vilken succé!”
 • Dags att testa
  Nu är Happy skinande ren (nåja – nästan) invändigt så nu slänger vi in madrasser och åker iväg över helgen för att provsova innan vi börjar med inredningen.
 • Partikelfilter
  Då vår vanliga meckare inte fick kontakt med bilens dator, körde vi in den till Speedy i Lund. Efter många om och men så valde bilen att kommunicera och glatt meddela att felet var partikelfiltret. En nätt historia att byta på ca 10 000. Tog google till hjälp och hittade att det finns rengöringsmedel manFortsätt läsa ”Partikelfilter”
 • Nej, det är inte kul att vänta.
  Crappy är fortfarande på verkstan och vi har inte fått något besked än om vad lampan kan tänkas vilja säga oss. Lite trist med ett sånt här avbrott när man var så taggad på att komma igång. Till helgen ska det regna, regna och regna, så vår plan var att åka till Hovs Hallar ochFortsätt läsa ”Nej, det är inte kul att vänta.”
 • Kortvarig lycka
  Äldre bilar må vara billigare i inköp än nya, men de är ju också lynnigare. Självklart började en lampa lysa i morse så nu får Happy (eller Crappy som den just nu kallas…) ta en tur till verkstan för felsökning. Det är nåt med elektroniken, om man tolkar instruktionsboken korrekt. Förhoppningsvis är det nåt somFortsätt läsa ”Kortvarig lycka”
 • Om någon sagt till oss för två månader sen att…
  Nu är det empiriska tester som gäller. Av liggunderlag. Och nej – inte huruvida de är sköna att sova på eller inte, vilket man skulle kunna tro, utan huruvida de har öppna eller slutna celler. Jorå – du läste rätt. Det är sånt vi gör på kvällarna numera. Köper lite olika liggunderlag, klipper en litenFortsätt läsa ”Om någon sagt till oss för två månader sen att…”
 • Hur svårt kan det va?
  Ganska exakt hur svårt och komplicerat som helst har vi precis upptäckt. I planeringen av inredningen till Happy Camper ingår ett frenetiskt sökande på olika sociala medier för att se hur andra har löst allt från isolering, utvikbara sängar och inte minst förvaring. Känns onödigt att uppfinna hjulet igen, tänkte vi. Problemet är att detFortsätt läsa ”Hur svårt kan det va?”
 • Det är ju bara 215 mil till Barcelona…
  Igår hämtade vi så hem vår Opel Combo 2007, som vi nu ska försöka bygga om till en funktionell och mysig campervan. Och även om vi har stora ambitioner och tusen idéer så är tanken att ombyggnade så enkel som möjligt i början och bygga om och bygga till efterhand. Vi är helt nybörjare påFortsätt läsa ”Det är ju bara 215 mil till Barcelona…”

%d bloggare gillar detta: