Campingplatser

Vi är inte så vana vid campingplatser då vi mestadels fricampar eller står på ställplatser. Men några gånger har vi valt camping, och det har då varit dessa. Eftersom priserna är så olika beroende på säsong länkar vi till deras hemsidor istället.

Sverige
 • Borstahusens Camping (Landskrona, Skåne) info
  Här har vi stått några gånger under vinterhalvåret. Står man vid ”Havsraden” står man en bit från de andra bilarna och vagnarna och har havet precis framför sig. Superfräscha servicehus och trevlig personal. Vandringen längs Skåneleden upp mot Ålabodarna är kuperad och sagolik vacker. Tror inte den här campingen är nåt för oss sommartid då den verkar vara väldigt populär, och det blir för mycket folk helt enkelt.
 • First Camp Råå Vallar (Landskrona, Skåne) info
  Det är samma med den här campingen som med Borstahusens – vi har stått här vintertid. Och absolut – den ligger också fantastiskt vid havet med fräscha servicehus, men det kändes lite skräpigt och stökigt. Men det är säkert helt annorlunda på sommaren.
 • Tjädersdals camping (Tjädersdal, Småland) info
  Den här campingen är liten, charmig med en av de trevligaste värdar du kan hitta! Ligger precis vid Ronnebyån (vi hittade den då vi paddlade förbi uppifrån Korrö) och det finns grillplatser, fina tälptplatser och stugor.
 • Urshults camping (Urshult, Småland) info
  När vi var här bodde vi i stuga, då det var innan vi köpte van och var på roadtrip med tält och kajaker. En mysig camping precis vid sjön Åsnen, som vi sedan paddlade i några dagar och övernattade i tält. Man kan få färska frallor på morgonen – det uppskattas.
 • Blankaholms naturcamping (Västervik, Småland) info
  En mysig och kuperad naturcamping vid stranden av Östersjön. Trots att den är ganska stor, och när vi var där ganska full, gör de små dungarna och prången som bilarna står i, att det känns avskilt och privat. Frsächa, men kanske ngt för få, duschar och toaletter. Bastu och badplats.
 • Håverud camping (Håveryd, Dalsland) info
  Välskött camping vid Dalslands kanal. Mycket folk som tittar på slussningarna vid kanalen. Trevlig restaurang.
 • Norråkers Camping (Norråker, Ångermanland) info
  Campingen ligger nere vid kanten av Tåsjön. Ganska kuperat så nivåklossar är bra att ha. Stora allmänna ytor. I byns lanthandel kan man köpa allt från mjölk till hantverk – lysande! En sömnig liten stad som kämpar mot utflyttning, men med massa av vilja och enprenöranda!
 • Svegs camping (Sveg, Härjedalen) info
  Här ”tvingades” vi in när bilen började låta konstigt efter en tur upp på Flatruet. Trevliga och rena servicehus och Sveriges snyggaste soprum? I Sveg finns dessutom den geniala bilmecken Adrian, som på fem minuter tog bort den sten som fastnat i bromsoket så vi kunde åka vidare.
 • Tredenborgs camping (Sölvesborg, Blekinge) info
  Hit åkte vi på Husbilsträff som anordnades av personer vi har lärt ”känna” på instagram och Youtube. Det började med att vi skulle vara ca 10 och till slut hade vi fyllt campingen och var 70 ekipage. Otroligt trevligt, och Jenny som äger campingen, vände verkligen ut och in på sig för att vi alla skulle trivas! Ligger vackert vi vattnet, med en trevlig restaurang, Bryggan, som tydligen har de godaste, och största, plankstekar man kan finna!
 • Tivedsporten Eco Camp (Ljungås, Närke) info
  Det här är en lite annorlunda camping. Servicehuset är ett gammalt bostadshus och du ställer upp i husets trädgård. Det finns en liten damm, hundrastgård (minimal) och enligr hemsidan ska du även kunna få en beteshage om du har hästen med dig. Lite slitet, men charmigt och billigt – 120 kronor inklusive el.
Danmark
 • Kongshöj Strand Camping (Tårup, Danmark) info
  Trevlig camping efter Stora Bältbron. Stora fina platser som är avskiljda från varandra med höga häckar så man får verkligen lite avskildhet. Här såg vi inte en enda utländsk husbil eller husvagn, utan alla var danskar.
%d bloggare gillar detta: