Fyn och Jylland, del 2

När vi väl kom upp till Skagen så var det fullkomligt kaos! Det var bilar och husbilar och människor precis överallt. Den stora campingen upp vid Grenen var bara ett enda gytter av husbilar på svaj. Inte ens skyltar med motortrafik förbjuden var något som respekterades.
Vi gjorde ett halvhjärtat försök att titta på de fricampingar som finns i området, men gav snabbt upp. Att stå i Skagen bakom en sanddyn utan utsikt över havet packade som sillar är inte värt det. Vi rullade söderut igen.

När vi är ute och åker så här så har vi lite koll på Park4Night på de platser vi åker förbi och igenom. Stjärnmarkerar platser vi kan tänka oss att åka till en annan gång. Så nu hade Niclas sett några bilar stå nere vid havet på väg upp mot Skagen så vi tänkte testa vår lycka där.

Nu hamnade vi på en av de absolut bästa platser vi har stått, Jerup strand. Här kan du köra ut med bilen på stranden om du vill, men vi valde att stå lite i lä precis bakom sanddynorna. Vi hade sällskap av en tre-fyra bilar till och några cyklister kom och tältade eller sov i vindskydden. På kvällen kom ett fåtal bilar ner för att köra ut på stranden och njuta av den underbara försommarkvällen.

På Jylland har man stor påverkan av tidvattnet och här hade havet krupit ut säkert 50 meter. Överallt låg snäckor, tång och de små högarna med spiralformad sand ovanpå som knivmusslorna skapar när de trycker ut vatten från sitt gömställe nere i sanden. Gropar på stranden visade att folk lyckats gräva upp en knivmussla eller två till middag.

Vägen hem gick längs den södra kusten av Fyn. Fyn kallas för Danmarks trädgård och det är onekligen ett epitet som passar! Så grönt, bördigt och med alla dessa korsvirkeshus med stråtak skapar ett nästan sagolikt landskap. Även här stannade vi i en gästhamn, i Faldsled. Det bor ca 518 personer i den lilla kustbyn, men man kan även hitta ett hotell och restaurang där billigaste vistelsen är 500 dollar per natt. Och i hamnkiosken kan du förutom fish and chips och hamburgare även köpa hummer och champagne. Danskarna kan de 🙂

Det lär inte ta lång tid innan vi är tillbaka i Danmark. Men nästa gång tar vi passen med om vi känner för att svänga till vänster ner mot Tyskland istället. Man vet ju aldrig. Det blir ju sällan som vi planerat, men bra ändå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: