En tur över bron

Vi har ju tidigare skrivit om en helg på Nordsjälland, och förra helgen gjorde vi om en del av trippen med goda vänner, Annelie och Ludde från Our Third Home. Planen var en natt i Gilleleje hamn, och sen styra kosan mot bra väder.

Till vår stora förvåning fick vi inte bara plats i hamnen i Gilleleje, utan dessutom platserna bredvid varandra! Här står man verkligen precis vid havet och utsikten är magisk. Men om det blåser – ja, då BLÅSER det! Alla planer på en härlig grillkväll i solnedgången gick bort och istället blev det till att laga mat i varsin bil, men sen äta tillsammans. Vännerna har en något större husbil än oss, så det blev den naturliga matplatsen.

På lördagen strövade vi omkring en stund i Gilleleje. Det är en charmig liten fiskestad, med både ett fantastiskt bageri och en mycket trevlig vinaffär/bar. Trots att det redan satt folk på uteserveringen med varsitt glas vitt i handen, kände vi att vi kanske skulle väta med alkohol till efter kl 11…

Stranden i Tisvildeleje

För att komma bort lite från blåsten tänkte vi köra lite mer inåt landet och hitta en plats i en skog. Med hjälp av Park4Night hittade vi två möjliga parkeringar utanför Roskilde och tuffade nedåt. På vägen gjorde vi en avstickare ner till stranden i Tisvildeleje för att kolla om det fortfarande var tillåtet att stå där. Det var det och stranden är nu ett alternativ till midsommar (om det inte blåser).

Nere i Roskilde hittade en bra plats att stå för natten vid Boserup Skov. Och nu blev det både grillning och kokning av havskräftor. Det är påvert husbilslivet 🙂
Här finns det även jättefina gångstigar och mountainbikeslingor. Vi strosade fem kilometer i strålande sol på söndagen innan vi rullade hemåt igen.

Från Roskilde till Lund tar det inte mer än en dryga timmen, så självklart blir det fler turer över bron i år! Nån som hänger på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: