Vingårdar och restauranger med ställplats

Under vår resa i Italien och Frankrike stannade vi flera nätter på vingårdar eller restauranger där man även kan övernatta. Här är de vi hann med nu under sommaren 2022, men förhoppningen är att kunna fylla på med fler under framtida resor.

Italien
 • L’agriturismo Al Rocol (Brescia, Lombardiet) info
  Al Rocol ligger på vägen mellan Gardasjön och Iseosjön, längs den så kallade ”Franciacorta-vägen”. Ett mycket trevligt värdpar, goda viner och fina ställplatser i skugga med utsikt över vinrankor – och åsnor! Där finns en pool för både rumsgäster och campare med fint poolområde med sköna solstolar både i sol och skugga. Tyvärr var restaurangen stängd när vi var där, men den ska enligt recensioner på nätet vara mycket god.
 • Agriturismo Poggio Caminata (Celleri, Emilia-Romagna) info
  På en höjd ovanför den lilla byn Carpaneto ligger en familjeägd restaurang med en vacker trädgård där man kan ställa bilen i skugga av olivträden. Utsikten är magisk, och där finns även både åsnor, hästar och kor. Restaurangen ska vara mycket bra, och det fanns en mysig utebar. Tyvärr var vi där en onsdag och det vara bara öppet tors – sön. Vi får åka tillbaka nästa år helt enkelt.
 • La Cantina del vino Barga (Barga, Toscana) info
  Här tar Franceska med familj emot dig som om du vore en del av familjen. Välskött ställplats med fräscha serviceutrymmen. Självklart vacker utsikt, man är ju trots allt i Toscana. Ett stort utbud av regionala viner, och har du egen damejanne i bilen går det utmärkt att fylla på direkt från fat! Cirka tio minuters gångväg upp till byn och den får man bara inte missa!
 • L’arte dei Semplici (Montalcino, Toscana) info
  Med en fantastisk utsikt över val D’Orcia ligger denna helt suveräna ställplats. Maten som mormor lagar efter vilka råvaror som finns för dagen är gudomlig! Enkel, vällagad lokal toskansk mat med otroliga råvaror. Här beställde vi in en extra portion av varmrätten (vildsvinsgryta) bara för att okynnesäta…
 • Argriturismo Casina Zanot (Marsaglia) info
  Efter småvägar där man inte ens vill ha möte som liten plåtis kommer man fram till denna vingård med 360° utsikt. Fina plana platser med utsikt över alperna. Enormt tevligt mottagande av ägarinnan som pratar engelska. Till skillnad från sin extremt pratglade man som på italienska visade sin vinkällare och lät oss pröva sitt nya vin på Pinot Noir, som fortfarande låg på fat. Som välkomstgåva får man en flaska vin, en skål med hasselnötter från de egna odlingarna och senare på kvällen kom värdinnan med ett fat av gårdens lokala ostar och charkuterier.
Frankrike
 • Aux fruits de la Treille (Myans) info
  Här får man ett varmt välkomnande av Corinne och hennes familj. Gården ligger vid foten av Granier och har ett flertal goda egna viner (mestadels vita). Du kan även köpa goda chark- och osttallrikar för en liten peng. Gården har en fin trädgård med sittgrupper för campinggästerna och på kvällen kommer åsnorna förbi på väg till stallet.
 • Un jardin de France (Sierck les Bains) info
  I slottets trädgård precis vid Mosels strand kan du dricka något av de godaste rödviner vi har smakat! Otroligt trevlig och välkomnande värd som med rätta är stolt över sitt vin, sin bar och sitt slott. Frågar man snällt får man stå gratis på parkeringen över natten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: