Barga

Några mil från Lucca, ligger den otroligt charmiga staden Barga. Barga ligger högt upp på en kulle med fantastisk utsikt över bergen och dalarna omkring. Här strosar man i vackra kullerstensgränder och njuter av de gamla medeltidsbyggnaderna.

I Barga finns det många konstnärer och det arrangeras musikfestivalen inom olika genres regelbundet. I ett av de gamla medeltida husen finns en organisation, Quattro Archi, som erbjuder ”in residence” till konstnärer från olika delar av världen. Här får de bo, arbeta och ställa ut sin konst under kortare eller längre perioder. Måste vara en helt magisk miljö att måla i!

När vi gick förbi huset strömmade bluesmusik ut genom de öppna fönstren och när vi gick in möttes vi av stora, färgsprakande målningar som hängde på de nakna stenväggarna. Här bodde och arbetade just nu ett konstnärspar från Wale, Jeni and Mick Brown.

Längs de kullerstenslagda gränderna och torgen kryllar det av uteserveringar och små hål i väggen. Vi valde att äta på Ristorante Alfonzo in Piazzangelio, och det var en av de absolut godaste måltider vi har ätit! Och självklart med ett gott rödvin till.

Natten tillbringade vi tio minuters promenad nedanför stadskärnan på en vingård, La Cantina Del Vino Barga, där vi tidigare på dagen fått ett varmt välkomnande av ägarinnan Franceska och hennes familj. En mycket välskött ställplats med denna ständigt hänförande utsikt över berg och vinodlingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: