Passo Lavazè

Roadtrip 2022, del 3

Och så skulle det då äntligen bli Österrike. Eller? Nu var vi ju bara drygt tio mil från Innsbruck. Men temperaturerna i Österrike var fortfarande lite väl låga och visst skulle det vara lite skönt med värme några dagar? Ska vi inte köra ner i Italien en sväng innan vi vänder upp till Österrike igen?

Efter Tyskland var vi nu dock lite trötta på motorvägar och slingrande landsvägar och kände det var dags för lite berg och kringelikrokvägar. Vi tog sikte på Bolzano, och tog oss via Brennerpasset in i Italien.

Vi hade hittat en ställplats i Park4Night som skulle ligga vackert uppe på Passo Lavazè. Vägen var precis så där underbart krokig och brant som man vill att den ska vara när man kör småvägar i bergen. När vi till slut nådde högsta punkten upptäckte vi att där fanns både restaurang och hotell och ganska många motorcyklar och husbilar. Man är sällan så ensam som man tror 🙂

Vi hittade först inte själva ställplatsen, men det fanns en stor fin parkering däruppe utan förbudsskyltar, så vi ställde oss där istället. En helt magisk utsikt över Dolomiterna och fullt av kor på sluttningarna. Efter att konsulterat ett italienskt par i husbil fick vi klart för oss att det faktiskt var ok att stå där, och vi gav upp tanken på ställplatsen. Vem tackar nej till fricamping i Dolomiterna?

Dagen efter tråcklade vi oss sakta ner för berget mot Trente, via Val di Fiemme. Den här sträckan var nog en av de vackraste vägar vi har kört. Och vi var glada för att Happy har ”hill descent control” som hjälpte oss att bromsa i det brantaste partierna. Nu var planen att köra runt Gardasjön innan vi vände uppåt igen.

Mu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: