Roadtrip 2022 – Europa

Så var det äntligen dags att ge oss ut i Europa. Trots att vi sen vi köpte Happy i juni 2021 har kört nästa 3000 mil så har vi inte tagit oss utanför Sveriges gränser än. Våra lösa planer hade Österrike som den enda destination vi mer eller mindre var säkra på. Vi hade sexton dagar på oss innan hundarna skulle hämtas från pensionatet igen.

Vi velade länge på hur vi skulle ta oss till Tyskland, vilken färja som passade oss bäst, men kom fram till att vi inte ville vara bundna till en avgång och valde broarna istället. Med bropass och bil under sex meter kostar Öresundsbron och Stora Bält oss 248 kronor. Helt överkomligt tycker vi! Med bropass (till skillnad från att ha en brobizz) läser vägtullen av registreringsskylten, och man glider enkelt igenom.

Vi hade tänkt ge oss i väg på fredagen, men efter jobbet på torsdagen var allt redan packat och klart, så vi bestämde oss för att lossa handbromsen och rulla ner genom Danmark några timmar. Det är en fördel med att bo i södraste Sverige – man kommer snabbt utomlands. Känslan av äventyr infinner sig så fort man kör över Öresundsbron. Nackdelen är höstens/vinterns/vårens eviga blåsande och regn snett underifrån rakt in i näsan, men det är långt dit!

Stranden vid Kongshöj Strand Camping. Svinkallt i vattnet!

Vi körde några timmar och stannade över natten på en camping strax efter Stora bältbron, Kongshöj Strand Camping. En trevlig camping med stora platser och alla avgränsade med häckar så man hade som en egen lite trädgård. Här var det bara danskar, och det vi inte visste då var att vi efter Stora bältbron inte skulle se en svensk husbil på hela resan!

Fortsättning följer!

2 reaktioner till “Roadtrip 2022 – Europa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: