Ett år och 2500 mil senare

I veckan var det ett år sedan vi köpte Happy. Vi hade ju då en liten minicamper (finns bilder och inlägg längre bak i bloggen) som vi byggde av en Opel Combo, och använt i nästan ett år. Tanken på en något varmare bil kom väl där i januari nån gång när vi fick skrapa rutorna på insidan innan vi åkte till jobbet efter en övernattning…

Det är ju ändå ganska mycket pengar som ska betalas, så det gjordes många listor på för- och nackdelar med att köpa en plåtis. Och den mest centrala var – kommer vi att använda den tillräckligt mycket för att det ska vara värt stålarna?

Och nu, ett år senare, så vet vi om inte annat svaret på den frågan! I genomsnitt har vi bott var tredje natt i bilen. Året om. Vi har kört Vildmarksvägen, citycampat, vardagscampat, ensamcampat, åkt skidor och till och med varit på vår första husbilsträff! Vi har träffat massor av människor som delar vår känsla av frihet på hjul. Och vi har hittat massor av ställen där det inte finns en kotte och man kan njuta av ensamheten och närheten till naturen.

Visst är det lite småsaker som har gått sönder längs vägen. En sönderkörd markis efter fyra dagar (ja ja – den var något högre än Opeln), en spik i däcket, en trasig blandare efter vintern och nu en trasig vattenpump. Ja visst ja – en trasig stötfångare bak också då någon inte använde backkameran… Men på det stora hela har bara bilen gått, och gått, och gått. Och nu när det kanske inte blir någon resa till Japan i sommar (de har inte öppnat för turister än) så finns den trogna husbilen där och gör det enkelt att planera en resa ner i Europa istället.

Så, ett år och 2500 mil senare så kan vi lätt konstatera att vi köpte oss lycka och frihet på hjul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: