Skogsbad, lyxfrukost och trasig vattenpump

Ett tak av ljusgröna boklöv och ett golv av vitsippor.

Den här helgen hade vi bestämt att röra oss ner mot Österlen, så på fredagen tog vi oss ner till Snogeholmssjön. Runt Snogeholmssjön finns det massor av fina vandringsleder i olika längder, man kan fiska i sjön och tälta på jättefina lägerplatser. Det finns en ställplats, som vi inte har testat, och det finns en fin liten glänta nere vid sjön (finns på Park4Night). Här är det väldigt fullt på sommaren både av campare och barnfamiljer, då det finns fin grillplats och en liten strand. Vi upptäckte den faktiskt första gången då vi paddlade runt sjön och gjorde ett strandhugg.

Vi invigde även vår nya gasolgrill på kvällen. Vi har en kolgrill från Heston Blumentahl, som vi älskar, men nackdelen med kolgrill är att det tar tid innan den svalnar, så man steker hellre korven på lunchen än grillar och det ville vi råda bot på. Den lilla grillen från COOP funkade över förväntan!

För några veckor sedan körde vi omkring längs Österlen lite på måfå en helg. Det var fortfarande lågsäsong så det var lätt att få plats på den stora gräsplanen vid Smygehuk på fredagen. Nu är det tydligen inte tillåtet längre. När vi dagen efter körde upp mot Simrishamn för att se om det fortfarande gick att stå 24 h nere vid Vårhallarna, så möttes vi av samma besked – sex timmar parkering och ingen camping. Det känns som om det kommer bli svårare och svårare att fricampa.

Som tur var hittade jag en liten pärla via appen Ställplatser, Peppinge Bed & Breakfast, och trots att det egentligen inte öppnat för säsongen fick jag plats på en av deras ställplatser. Den här helgen var det dags att åka tillbaka efter ett strandhugg med fika vid Sandhammaren.

Peppinge Bed & Breakfast drivs av Michael och Richard, som på en semester i Skåne för några år sedan åkte genom den lilla byn Peppinge ovanför Kåseberga, såg att det lilla hotellet var till salu, och i princip köpte det på stående fot. Utan att ha en aning om hur man driver en hotellverksamhet, men med en entreprenörskänsla och otrolig service har de nu ett mysigt Bed and breakfast och två ställplatser med el. Och frukosten kan man beställa för 100 kronor och den kunde avnjutas i deras fina trädgård med utsikt över typiskt skånskt landskap. Väl värt ett besök om ni har vägarna förbi, slå dem en signal innan bara och kolla om det är ledigt. Dock ej bokningsbart.

Igår var det dags för premiärdusch i bilen, men med reservplanen servicehus, så vi checkade in i Lundåkrahamnen. Fyllde upp vattentanken till max, drog igång varmvattnet och rensade hela badrummet på allt som hamnar där (ni vet – det är ju lite som ett extra förråd…). Drar i gång vattnet, rassel rassel, dropp dropp. Och där la vattenpumpen av. Så nu ska den bytas, men vi känner ingen direkt brådska. Vi är vana att ha vatten i dunkar, så det blir inte så stor skillnad. Nu vill vi inte lämna in bilen när det äntligen är fantastiskt campingväder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: