Lunds kommun tänker till

Parkering för husbilar på Slåttervägen, Lund

Antalet husbilar har ju enligt statistiken fullkomligt exploderat sedan pandemin satte stopp för utlandsresor. Och med det har det även blivit fullare på ställplatser och campingar. Vi är många som har upplevt hur fler parkeringar skyltas om till enbart för klass I eller bommar sätts upp så bara bilar under 2.10 m kan komma in.

Och ibland är det inte så svårt att förstå varför det blir mer och mer förbud. När man som vi fricampar mycket så går det inte att undgå att se hur mycket skräp det lämnas efter. Det är absolut inte bara husbilarnas fel, men då våra bilar kanske är mer noterbara än tältare, eller folk som bor i sina minicampers, så är det husbilarna som portas först.

Att hitta platser att parkera på centralt, i alla fall i Skåne, är mer eller mindre omöjligt. Vilket är synd, för ibland vill man strosa i stadsmiljö, eller äta på restaurang och inte behöva cykla eller ta bussen tillbaka till bilen. Men nu har Lunds kommun tänkt till och kommer att skapa elva platser för husbilar att parkera på sex olika ställen i stan, mer eller mindre centralt. Än så länge har vi bara sett en, på Slåttervägen, men det ska finnas, eller kommer att finnas, på Ulrikedalsvägen, Gråsparvsvägen, Måsvägen, vid Arena Park och stationen i Brunnshög.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: