Valborg vid havet

Även om vi visste att det var Valborg och antagligen smockfullt på alla ställplatser och campingar, tänkte vi ändå chansa på att det fortfarande fanns plats på vår favoritplats utanför Båstad. Efter att ha fyllt på kyl och vattentank kom vi dock iväg senare än vad vi tänkt, och när vi väl kom fram så var det självklart fullt. I vanliga fall brukar vi få plats fyra ekipage här, men nu var det två bilar som stod väldigt långt i från varandra och då fick det bara plats tre. Fyra meter emellan i all ära, men sex meter är kanske lite att ta i?

Vi vet några ställen till i samma område, och bestämde oss för att kolla läget. Norrvikens camping hade ställplatser kvar, så vi bestämde att det fick bli den sista utvägen. Nere i hamnen i Båstad så var det inte så många husbilar som stod, men väldigt många vanliga bilar så där var det tyvärr fullt. Annars är det en bra plats att stå på om man vill ha gångavstånd in till alla härliga restauranger som finns i Båstad. The Boathouse har den godaste Ceasarsallad jag har ätit! Det finns även en rastplats uppe längs ”Italienska vägen” men där är det svårt att stå i lod även om man har nivåklossar, så vi bestämde oss för att det fick bli campingen i alla fall.

Men, ibland ska man ha tur – på väg mot campingen såg vi att den tyska van som tidigare stått på ”vår” plats hade flyttat till en av fricampingsplatserna så vi chansade och åkte tillbaka. Och mycket riktigt fanns det nu en plats. Det går enbart att betala med swish, och därför fick tyskarna flytta på sig.

Efter en lugn och skön natt, med fantastisk himmel och ljuvlig morgon, körde vi upp mot åsen för att gå en kortare runda i Hålehalls strövområde. Från parkeringen utgår tre slingor av olika längd, och vi valde den som är fyra km. En mycket fin runda genom skir bokskog, och ner i små fina raviner med porlande vatten.

Vi valde att åka tillbaka ner till den lilla hamnen och nu fick vi stå helt ensamma. Och dessutom hade våffelstugan öppet så årets första våffla slank minsann ner också! Solen sken och vi kunde äntligen sitta utanför bilen i bara kortärmat och njuta av havet, solen, varandras sällskap och det faktum att vi har lyxen att leva det här livet i bilen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: