Plåtisträff påsken 2023

Förra påsken åkte vi på vår första husbilsträff (vilken du kan läsa om här) och det var riktigt trevligt och gav vänskaper som håller även utanför husbilarna. Så när en medlem i ”Vi med plåtisar” på Facebook bjöd in till påskträff var vi inte sena att hänga på! Den förra träffen var ganska stor, vilket självklart var trevligt (om inte annat för arrangörerna), men det gjorde den också ganska spretig och man hann inte prata med så många. Den här gången skulle vi bara bli ca 20 ekipage, och det kändes lite mer greppbart.

Träffen skulle vara på Västervik Resort, så vi körde upp på skärtorsdagen och stannade en natt på vägen på Kaffetorpets Camping, på Oknö utanför Mönsterås. En idyllisk campingsplats som vi gärna återkommer till.

När vi rullade in på campingen i Västervik var det inte svårt att se var plåtisarna höll till. Vi hittade vår plats och insåg att vi valt väl från campingkartan.

Alla samlades och vi gick oss upp mot ett av servicehusen för att sitta inomhus och mingla lite över bubbel och namnskyltar. Och sen fortsatte minglandet i två dagar. Där lunchen tog slut tog grillandet vid. Vi hade dessutom otrolig tur med vädret så vi kunde boka långbord till påsklunchen i lä mellan två plåtisar och sitta länge vid brasan nere vid vattnet. På den här träffen hann nog faktiskt alla prata lite med alla. Och inte var det mycket tekniksnack eller Vectronappar som diskuterades heller, utan mer bergsvägar, fricamping och mer udda resmål som Marocko, Färöarna eller nån som varit på Sicilien med husbil?

Dessutom var det kul att få se alla olika modeller av plåtisar! De har ju ganska likartad planlösning, men det fanns en som stod ut, Affinity, och den öppna planlösningen föll oss verkligen i smaken! Sedan fanns där även lyxvarianten Kabe Travel Master med fyrhjulsdrift, självlodande stödben och stört högt i tak! Nu är vi inte ute efter en ny plåtis riktigt än, men det ska bli lite kul att gå på jakt efter uppföljaren till Happy när det nu blir.

När vi skildes åt på söndagen var vi nog rörande överens om att ses igen. Om inte förr så till nästa påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: