Partikelfilter

Då vår vanliga meckare inte fick kontakt med bilens dator, körde vi in den till Speedy i Lund. Efter många om och men så valde bilen att kommunicera och glatt meddela att felet var partikelfiltret. En nätt historia att byta på ca 10 000.

Tog google till hjälp och hittade att det finns rengöringsmedel man häller i tanken (många nya lärdomar den här veckan), och tänkte att det kan ju vara värt att testa. Så i morse blev det ett besök hos Mekonomen där jag inte bara fick massor av hjälp och tips utan även en flaska rengöringsmedel.

Hällde i det i tanken och körde ut på motorvägen. Hade fått tipset att köra i minst tre mil för att regenereringen skulle aktiveras, och till vår stora förvåning slocknade lampan efter nån mil! Bilen var förvisso fortfarande inte särskilt pigg, men det var ett steg i rätt riktning.

Efter stopp för lunch så ut på motorvägen igen. Ingen lampa – och fullt ös i bilen igen! Eller så mycket ös nu 74 hk ger…

Nu får vi varmköra bilen varje dag resten av veckan och se om den fortsätter fungera, annars får vi ta den till verkstan igen.

Men vi håller tummarna 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: