En pärla på Österlen

Under pandemisommaren 2020 bestämde sig Micke och Richard från Stockholm, som så många andra, för att semestra i Sverige. Turen gick till Skåne där de aldrig varit förut. Under en biltur på Österlen körde de igenom den lilla byn Peppinge, strax norr om Kåseberga. Här fanns ett litet Bed and Breakfast till salu och i september var de ägare till både verksamhet och den vita skånegården vid åkerns kant.

Jag (Sara), hittade stället av en slump när jag var ute på en av mina första soloturer strax innan påsk 2021. Det var egentligen stängt och skulle öppna först till påsk, men trots detta togs jag emot med öppna armar. Här finns två ställplatser på gården med tillgång till både toalett, el och ett mycket bra wifi. Själva pensionatet har sju rum, alla personligt inredda med namn efter vänner till värdparet.

Richard är en mycket duktig fotograf och i anslutning till frukostrummet finns ett litet galleri, där man ofta kan njuta av hans vackra foton. Just nu pryds tavlorna av Eva Martha Larssons vackra foton. Vilket ljus! Självaste Turner hade blivit imponerad!

Och på tal om frukost… Varje morgon dukas en buffé upp med hemgjorda sylter, hembakat bröd och en vansinnigt god granola. Det man verkligen kan kalla ”lyxfrukost”. Vid vackert väder kan du sitta vid något av trädgårdens alla små bord, och vid sämre väder finns det ett inrett växthus som ger skydd från Skånes ofrånkomliga blåst och regn snett underifrån.

Just nu sitter jag i det lilla växthuset och skriver det här med en fantastisk utsikt över Skånes landskap. Ikväll ska det avnjutas en räkmacka med handskalade räkor från Kåseberga. Det här med att ha plåtis är inte dumt alls!

2 reaktioner till “En pärla på Österlen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: