Nytt stekjärn

Vill börja med att säga att detta är inget betalt samarbete överhuvud taget. Men efter vårt förra inlägg om vilka mackapärer vi använder för att variera maten när vi är ute så ofta, så var det en läsare som tipsade om en RidgeMonkey – Connect Combi Set & Steamer Tray. Och eftersom vi nu tycker det är en lysande mackapär att ha med sig i bilen så vill vi tipsa om det 🙂

Det är ett stekjärn som består av två delar – den ena delen är en vanlig stekpanna och den andra består av fyra olika fack. Man kan sätta ihop över- och underdel till stekjärn med lock, eller man kan använda dem var för sig. Vi fick även med en tillsats för att kunna ångkoka i den. Då häller man helt enkelt vatten i facken, lägger på ångkokningsgallret, det man vill tillaga (dags för maken att börja få fisk igen…) och så det andra locket på och – voilà!

Under senaste turen använde vi den både inomhus på spisen och utomhus direkt på öppen eld. Inomhus konstaterade vi att den leder värme otroligt effektivt på gaslågan, man kan med fördel sänka lågan lite. Dessutom väger den knappt nånting och tar relativt liten plats i lådan (klar fördel för oss plåtisägare). Utomhus var den också effektiv, handtagen blev inte sk*tvarmt och den var lätt att rengöra efteråt. Vi valde dock att sätta grillfolie på undersidan för att slippa den värsta soten.

Så efter en tur så har nu vårt stekjärn fått flytta ut ur bilen. Så kan det gå 🙂
Ge oss gärna mer tips på matlagningstillbehör ni har i bilen och som ni kan rekommendera!

En tanke på “Nytt stekjärn

  1. Eldar inte så ofta, men finns en önska att komma i gång med det. Då slår vi nog till på nåt stekjärn. Stektermometer är något som oftast får följa med, i alla fall om vi planerar å grilla 😋

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: