Könsroller huller om buller

Det är lite lågsäsong även här på bloggen för oss just nu. Även om vi fortfarande är ute varje vecka, så är det mest innemys nu med regnet smattrande mot taket. Och det skapar inte så mycket underlag för blogginlägg 🙂

Förra helgen trotsade vi dock snöstormen (eller rättare sagt – vi trodde inte den skulle komma så långt ner som den gjorde), och körde upp mot Isaberg (Hestra) för att åka skidor några dagar. Vi hade i alla fall varit förutseende nog att boka plats på campingen. Vi hade aldrig varken hittat vägarna ner till där vi brukar fricampa, eller kommit loss i snön för den delen!

Och på campingen la vi märke till något som verkar ha förändrats bara på de år vi har varit ute i plåtisen.

När vi kom in i husbilssvängen från campinglivet blev vi förvånade, och faktiskt lite förundrade, över hur befästa vissa könsroller fortfarande verkade vara. Vi konstaterade att 90% av de husbilar eller plåtisar vi mötte på vägarna kördes av en man med kvinnan som passagerare. Vid latrintömningen stod männen i kö, och i servicehuset diskade kvinnorna. Sen var det förstås den gamla vanliga uppdelningen vid grillningen, som ju knappast har med husbilslivet att göra – mannen sköter grillen och kvinnan allt annat 😉

Men den sista tiden har vi konstaterat att det här gäller faktiskt inte längre. När Niclas gick och diskade häromdagen, och jag skulle tömma kassetten, så var det precis tvärtom! Alla som diskade var män och vi var två kvinnor som tömde våra kassetter. Det är oftare kvinnor bakom ratten, och vi möter fler ensamma kvinnor ute nu.

Det här är inget inlägg i ”kvinnor-kan-debatten”, men lite kul att se hur trender förändras. Och undrar lite vad det beror på ? Är det att fler har husbil, fler åker kanske längre sträckor och då är det praktiskt att kunna turas om vid körningen? Vad tror ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: