En weekend i Madrid

För att fira makens födelsedag åkte vi till Madrid förra veckan. Happy fick stanna hemma den här gången dock då vi inte hade flera veckor på oss. Men vi har självklart redan kollat upp platser runt Madrid vi kan stå på när det är dags för nästa sommars långresa som kommer gå till Spanien och Portugal. Men, mer om det senare – nu fokuserar vi på den här resan!

Som vanligt är vi ”the accidental tourists” och har aldrig någon direkt plan för vad vi vill upptäcka dit vi reser. Vi tar på oss bekväma skor och så går vi. Och går. Och går. Så vi kanske missar en del typiska turistmål, men ser desto fler smågator och hål-i-väggen restauranger.

Den här helgen har fokus legat på lyxigt boende och mat. Mat i massor!
Vi älskar ju båda det spanska köket, och de spanska vinerna, så vår ambition var att äta på så många riktigt bra restauranger som det bara är möjligt att hinna med på fyra dagar! Så här kommer den här resans guide till mat och boende.

Hotell Villa Real
I centrum av Madrid, nära till allt, ligger detta fantastiska femstjärniga hotell. Här får du uppleva en känsla av diskret lyx i form av tjocka morgonrockar, färska snittblommor överallt och antik mosaikkonst på väggarna. Ytterst professionell personal som talar utmärkt engelska och som bokar restaurang eller ger dig en inblick i spansk kultur med samma entusiasm. Inga frågor är för små. Fyller man dessutom 50 år så väntar både chokladdoppade jordgubbar och en kyld flaska Tattinger på rummet.

El Mesón del Bouqueron
När vi strosat runt i flera timmar och hamnade på Placa Mayor, var vi både hungriga och trötta. Via Tripadvisor hittade vi detta lilla hål i väggen på en av sidogatorna. Först var vi ganska skeptiska – vi var enda gästerna och möblemanget ganska spartanskt i en liten, mörk lokal. Men maten! Den mest utsökta Iberiska skinka, vitlöksfrästa gambas to die for och syrliga sardiner i vinäger – kan fortsätta hur länge som helst med att lovprisa de olika rätterna! Ett äldre par som driver stället med den gamla tidens otvungna, familjära inställning där varje gäst möts som en gammal vän. Hit gick vi tillbaka även dagen efter och då välkomnades vi faktiskt som om vi redan var stamgäster.

GatoGato
Det här är ett riktigt bra tapasställe! Vi hade inte bokat bord, vilket nog är bra att göra om man kommer till helgen, vi var där en torsdag och det var ändå i princip fullt. Otroligt bra service och en mysig kvarterskrogskänsla. Vi åt de godaste musslor vi ätit. Och då äter vi musslor ofta 🙂 De övriga rätterna var även de av högsta klass.

La Cabaña Argentina
Om man är sugen på kött med kött så är detta paradiset på jorden! Om man dessutom besöker den här restaurangen samtidigt som Argentina vinner sin kvartsfinal – ja då är det fest kan vi lova!

El Barril de las Cortes
Är man i Spanien måste man ju nästan äta en riktigt bra paella. Och den man äter på El Barril de las Cortes går inte av för hackor! Självklart går det att välja mellan alla olika varianter av skaldjur (och även kycklingversionen), men vi gick all-in och beställde deras special. Varför välja bort när man kan få allt?

Allt som allt vad Madrid det vi hoppades på och mer! Det här är en stad vi kan tänka oss att tillbringa lite mer tid i. Utforska vardagsrytmen. Vem vet – kanske blir det härifrån vi har vår nya bas senare i livet? Vår plan är att ha ett litet hemma-hemma någonstans i Europa och sen bo den mesta tiden i bilen på rull i resten av världen. Vad är era planer/drömmar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: