Dags för vintercamping

, , , , ,

Vi är ju ute med bilen året om. Och den här säsongen känns det som om det är fler som vill testa på vintercamping än det har varit tidigare. Förra året var det tomt på ställplatserna så här års, men vi var tex i Skallkroken förra helgen och där var det fullt. Jättekul tycker vi som älskar att vara ute med bilen även när det är snö och minusgrader ute. Så vi tänkte dela med oss av våra vintertips.

Töm vattnet
Vi tömmer allt vatten i bilen så fort det blir minusgrader. Förra året var vi lite slarviga och fick en läcka under handfatet när vi fyllde igen på våren, så i år ska vi blåsa ut med ballong lite mer noggrant. Och glöm inte att utlösa frostvakten så även varmvattenberedaren töms!

Vi har istället med oss två dunkar vatten. Vi diskar med städservetter, använder papperstallrikar och tar med den mest smutsiga disken hem. Vi använder dock toaletten året runt, och den har inte frusit hittills. Vi spolar med petflaska vilket gör att vi inte behöver tömma så ofta som när vi använder spolknappen.

Värmefläkt
Vi står ju inte så ofta på el, men när vi gör det så har vi en liten värmefläkt till hjälp för att spara gasolen. Den vi har går på termostat, vilket är otroligt smidigt. Det är ju inte många kubik som ska värmas upp så det går ganska fort. Framförallt är det skönt att ha lite grundvärme när gasolen tar slut mitt i natten…

Masatäcke
Förra året köpte vi ett Masatäcke. Och det gjorde stor skillnad både för värmen och inte minst för kondensen på framrutan. Visst är det lite meck att få in det i fodralet igen, men så värt det! Torkar fort om man sprider ut det i garaget.

Bakdörrarna
Många med plåtis har någon form av isolering för bakdörrarna som ju inte är isolerade. Vi har helt enkelt en fleecefilt som vi hänger upp på självhäftande krokar. Vi har bestämt att inte göra hål för nåt, så krokarna används till det mesta 🙂

Kallras vid skjutdörren
Vi vaknade en morgon och insåg att det var is nere vid golvet vid skjutdörren. På insidan… Det kunde dock snabbt åtgärdas med en hoprullad yllefilt.

Snökedjor
Nytt för i år är att vi ska ha snökedjor med oss. Vi behövde förvisso inte det förra året, men tänkte köpa billiga från Biltema ”just-in-case”. Läste även ett tips nånstans att man istället för sand kan ha med sig Lecakulor som ju väger mindre. Värt att testa.

Har vi missat nåt? Jo! Våra ljuvliga tofflor från Moheda förstås! Inga frusna fötter här inte!

Vinteröppna ställplatser och campingar vi gillar
Lundåkrahamnen
Persköps ställplats
Borstahusen
Isaberg
Åkulla Outdoor Resort

En tanke på “Dags för vintercamping

  1. Intressant att fler är ute och vintercampar i år! Det låter mysigt tycker vi. Men vår husbil håller värmen för dåligt, så vi fortsätter med tre säsonger. Det är trots allt ganska stor del av året ändå 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: