Rundvandringar i Skåne

, , , , ,

Tycker ni som vi om att vara ute i skog och mark? I Sverige fullkomligt kryllar det av vandringsleder, och Skåne är inte undantag. Men om man har gått slingorna runt våra stora naturområden som Hovdala eller Frostavallen massor av gånger, så kan det vara kul att testa ett nytt sätt att vandra.

Copyright Karin Hoffman

För några år sedan upptäckte vi Karin Hoffmans utmärkta böcker för rundvandringar i Skåne. Inte bara kommer du tillbaka till utgångspunkten (perfekt om man har bilen med sig), rundorna går dessutom ofta utanför de markerade lederna och ger lite mer äventyrskänsla. Det gäller att hålla utkik efter landmärken som stenar, gamla ekar eller liknande för att inte komma vilse. Det blir lite skattjakt av det hela. Den första gången var vi lite kaxiga, och mycket riktigt hamnade vi käpprätt åt skogen 🙂

Karin har skrivit tre böcker (Mitt Skåne, Norra Skåne och Skånes Kust) som alla finns som e-böcker på tex Libris eller Bokus Till böckerna får du dessutom filer med alla GPS-koordinaterna som du enkelt importerar i din trail-app (vi använder appen Lokalsinne till hennes vandringar).

I helgen gick vi hennes vandring nummer 6 i boken Mitt Skåne. Den utgår från slottsparken i Övedskloster och man kan välja att gå fem, sju eller tolv kilometer. Instruktionerna är tydliga, men ibland lite knepiga. Hm, 50 steg – hur långa steg är det?

Det här är inget betalt samarbete, bara ett för bra tips för att inte dela med sig! Det finns även en grupp på Facebook om du vill ha mer inspiration eller själv tipsa om en favoritrunda, Rundvandringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: