Hösten är här!

, , , , , , , ,

Ni har säkert redan sett ”Höstlistan” som Helena och Peter satt ihop på FREEDOMTravel. Vi blev inspirerade att skriva ner våra egna svar. Gör det ni med! Antingen här i kommentarerna eller i er egen blogg! Länka oss gärna så vi kan inspireras av era svar:-)

Vad ser du mest fram emot med hösten 2022?
Allt! Nu blir det äntligen tomt överallt, alla fina fricampingplatser som varit knökfulla under sommaren ligger nu bara och väntar på oss. Och gissa om vi ser fram emot att få åka skidor igen! Vi kör till Isaberg på helgerna (och fricampar) och planerar nu även en skidresa till Österrike.

Vad bekymrar dig under den här hösten?
Som för så många andra har kriget i Ukraina kommit nära nu och vi ser ökade matpriser, skenande dieselpriser och elräkningar som gör barnfamiljer hemlösa. Så självklart är vi bekymrade över vår ekonomi. Nu är vi otroligt priviligierade jämfört med många andra, men även vi måste dra in på utgifter. Om inte annat för att ha råd att tanka Happy…

Hur såg din höst ut för ett år sedan?
För ett år sedan hade vi precis fått hem vår valp, Melker. Då gick både helger och vardagar till att vänja honom inte bara vid hemma-hemma liv utan även plåtisliv. Vi reste runt mycket på helgerna i södra Sverige.

Hur såg din höst ut för fem år sedan?
För fem år sedan alternerade vi vår tid mellan vår då gemensamma lägenhet i Malmö och vårt sommarhus på Öland.
Jag (Sara) pluggade för fullt till en examen i biomedicin, samtidigt som jag jobbade heltid, och Niclas slet som chef för ett mellanstort företag. Det var många bollar i luften och fanns inte plats för så många resor.
Ett ljuvligt bröllop i Menton med överdådig fest i Monaco hann vi trots allt med!

Vilken typ av kultur har du tänkt att konsumera i höst?
För oss båda är musik en viktig ingrediens i våra liv. Och vi är mer eller mindre allätare – går lika gärna på opera i Köpenhamn som på en rockkonsert på KB. Nu när man ”får” gå på konsert igen så hoppas vi att det blir många under hösten. Det finns ett uppdämt behov!
Sen har vi pratat om att ta turer runt Skåne i höst och titta på alla de fantastiska slott vi har här nere i Skåne. Inte bara är de en fröjd för ögat, utan många har även ypperliga restauranger – win win!

Nya grejer du vill lära dig i höst?
Eftersom vi tänker vara ute mycket med bilen, så är en tanke att börja laga lite mer lika mat i bilen som vi gör hemma. Matlagning är ett stort intresse hos oss båda, men det blir ofta lite enklare mat i bilen. Men nu ska vi försöka experimentera lite mer. Det som är nackdelen med den fina idén är väl att det har en tendens att bli mer disk.

Var kommer du att resa i höst?
Den dyra dieseln gör väl att de flest resorna med bilen kommer att vara i vårt närområde. Men vi har ju även Danmark som närområde så det går ingen som helst nöd på oss.
En av oss fyller 50 i december så då blir det en resa till Madrid!

Dina tre bästa hösttips (med restema)
1. Våga vintercampa! Ja, det kan bli lite kyligt när gasolen tar slut mitt i natten, men man klarar det med.
2. Passa på att fricampa om du har möjlighet. Nu finns det plats vid alla små sjöar och i skogsläntor.
3. Glöm inte att höja mysfaktorn i husbilen med lyktor och mjuka filtar. Finns det nåt skönare än att kura ihop sig i soffan efter en vandring i skogen?

Det var vår höst – hur blir din?

, , , , , , , ,
, , , , , , , ,
, , , , , , , ,
, , , , , , , ,
, , , , , , , ,
, , , , , , , ,
, , , , , , , ,
, , , , , , , ,
, , , , , , , ,
, , , , , , , ,

En tanke på “Hösten är här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: