Äntligen lågsäsong!

, ,

Så här dags på året så är det många som med sorg i hjärtat ställer in och ställer av sina husbilar över vintern. Det svämmar över av inlägg på Facebook om hur man undviker möss, ska man tömma tankarna, och inte minst gråtande emojis när bilen töms och städas ur.

Men inte vi!
Även om vi har träffat massor av härliga husbilsmänniskor nu under högsäsongen, så ska det bli skönt att få vara lite ensamma ute ett tag 🙂 Och inte minst få plats på både vardags- och helgställen igen! Jösses, vad det har varit fullt överallt den här sommaren.

Sen är det lite speciellt med de, ganska få, ekipage vi träffar ute på höst/vinter. Jag tror vi alla kan vittna om att det finns en speciell gemenskap (oftast) hos husbilsfolk. Och faktiskt upplever vi att det är ännu mer så under lågsäsong. Vi som är ute då har liksom ännu mer gemensamt än ljumma sommarkvällar och morgonbad. Med vinteråkarna delar vi även problem med frusna ledningar, hala vägar och inte minst det eviga samtalsämnet – hur gör ni för att hålla värmen i minusgrader?

Hur gör vi då?
Vår Truma går bara på gasol. Vilket är lite surt de få gånger på vintern som vi står på el. Men det var en miss när vi köpte bilen som vi kommer tänka på när/om vi byter bil. Det går åt en P11 på fyra-fem dygn om det är minusgrader ute. Och då är vi inte såna som har 23 grader i bilen, utan snarare 19. Om vi står på el så kan vi kombinera med en liten värmefläkt.

Vi har ett Masa-täcke som är otroligt bra att hålla kvar värmen i bilen. Fullkomligt hopplöst att få in i påsen igen bara 🙂 Vi har en fleecefilt som vi hänger upp för bakdörrarna och en tjock yllefilt som vi rullar ihop och lägger på golvet vid skjutdörren. Där är nog bilens största kallras. Och sen är det då förstås mattor på golvet och våra älskade tofflor från Moheda!

Så nu åker kajakerna ut och slalomutrustningen in!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: