Vanlife och kontorsjobb

Den stora drömmen för många av oss som har husbil, är ju att kunna leva heltid i bilen. Att resa runt i världen som digitala nomader och försörja oss oavsett var vi ställer bilen. Men faktum är att det går alldeles utmärkt att kombinera vanlife och ett vanligt kontorsjobb!

Vi har bott 116 av 250 nätter i Happy hittills i år. Det är så gott som halvtid (46% för den petnoge). Och detta trots att vi båda har vanliga kontorsjobb som vi åker till varje dag. På varsitt håll. Jag (Sara) har mitt kontor i Lund, och Niclas har flera stycken runt om i Skåne (Landskrona, Helsingborg, Ängelholm, Halmstad och Klippan).

Hur gör vi då?
Eftersom jag har Happy som enda bil så kör jag den till jobbet varje dag. Jag har inte långt från hemma-hemma, men eftersom bilen ändå måste flyttas varje dag för att undvika parkeringsböter, så kan jag lika gärna köra bilen till kontoret. Eftersom vi är särbo, så finns alltid diskussionen där var vi ska bo? Ska vi bo hemma hos mig, hemma hos dig eller hemma hos oss? Och ofta, om vi inte har åtaganden i stan, faller valet på bilen, dvs hemma hos oss.

Eftersom jag alltid är på kontoret i Lund, så anpassar vi var vi ställer bilen utifrån var Niclas ska vara nästa dag. Det här gör att vi oftast håller oss längst kusten mellan Lomma och Helsingborg. Jag kör till valt ställe efter jobbet, och Niclas kommer med vår lilla personbil när han slutar.

En eller två gånger i veckan, beroende på hur många dagar vi bor i bilen totalt den veckan, står vi på ställplats, oftast i Lundåkrahamnen i Landskrona. Det är av rent praktiska skäl – vi behöver tömma toa och gråvatten, fylla färskvatten och sanera oss. För även om vi har dusch i bilen så är det skönt att kunna tvätta håret ordentligt emellanåt. Dessutom får badrummet fungera som extra garderob när man ska vara ute så mycket.

För att vi enkelt ska kunna alternera mellan bilen och hemma-hemma, så är det en del saker vi har dubbelt. Vardagskläder för ungefär en vecka som ligger i bilen, mediciner och skönhetsprodukter. Skafferiet är alltid fyllt, och kylskåpet alltid på så det finns mjölk till morgonkaffet. Så det behövs ingen planering annat än vad vi ska äta till middag, och den gör vi även när vi är hemma-hemma.

Självklart underlättas den här typen av vanlife av att vi har en liten plåtis som går att parkera nästan överallt, och jag har möjlighet att parkera både på gatan hemma-hemma, och på kontoret. Har man en större bil så har man ju andra begränsningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: