Iseosjön

Roadtrip 2022, del 5

Efter vår något misslyckade sejour runt Gardasjön, satte vi nu kurs mot Iseosjön istället. Iseosjön är den något mindre kända och något mindre exploaterade lillasystern till Comosjön och Gardasjön. Och även om det var ganska mycket folk så gick det att hitta parkering centralt i i den mysiga lilla byn Lovere.

Vid sjöns södra del mellan Brescia och Bergamo går ”Franciacortas vinväg”. Längs vägen kan man hitta ett flertal vingårdar, och även en del som erbjuder ställplats. Här stannade vi på L’agriturismo Al Rocol. Ställplatsen låg vackert med utsikt över gårdens vinodling, och inte minst åsnor! På vingården finns även en pool som man får använda. Och så klart väldigt gott vin! Tyvärr var restaurangen stängd (öppet torsdag – söndag), men vi har ju hemmet med oss så det blev en god pasta i Happys kök istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: