Stockholm tur och retur med avstickare

Happy fick stor, välklippt, gräsmatta på Vätö.

Min lillasyster har med sin familj har flyttat hem efter många år i London och har nu köpt ett stort hus på Vätö utanför Norrtälje. Förra helgen fyllde hon 40 år och självklart skulle det firas med hela släkten!

Jag (Sara) och mina två söner packade Happy full och kryssade uppåt. Vi hade bokat plats på Hästholmens Västergård utanför Ödeshög, och där fick vi även slå upp ett tält vid sidan av bilen, så alla fick sovplats. En mycket fin och välskött ställplats med magisk utsikt över Vättern och en underbar liten hamn! Kan varmt rekommenderas.

Efter några dagar med familjen i strålande sol tog sönerna tåget hem till Skåne igen, och jag tog en tur till Blidö där flera av mina närmaste vänner har sommarhus, eller bor permanent för den delen. Eftersom jag kom en söndag så var det traditionsenlig sundowner på bryggan, innan de som inte har semester än kör tillbaka till stan.

Sundowner i Sjöhagen

När det så var dags att åka hemåt igen kände jag inte för att köra raka vägen, utan tänkte puttra på småvägarna ner till Västervik för att ta en natt på vägen. Stannade vid Tullgarns slott nära Trosa för att rasta hundarna. Otroligt vackert! Måste nog besöka fler slott längs vägarna i sommar.

Ställplatserna inne i Västervik lockade inte när jag läste om dem i Ställplatsappen, men det låg en naturcamping några mil längre ner som fått fina recensioner så natten tillbringades på Blankaholms Naturcamping. En fin kuperad naturcamping, med fräscha servicehus och fint läge vid vattnet. Ganska mycket folk, men det är det ju överallt så här års.

Utsikt från dörren.

Innan vi köpte Happy hade vi sommarhus på Öland, och när jag nu ändå körde förbi tog jag en sväng över bron. Egentligen bara för att handla lunch (och kroppkakor till grannen som tagit hand om katten), men när jag kom över kände jag att jag nog ville stanna en natt.

Jag hade läst att man kunde fricampa borta vid Nunnedalen, och tänkte att jag chansar på att få plats där. Det fick jag, vilket känns som ett mirakel med tanke på hur många husbilar det är på Öland så här års. Den lilla vandringsslinga på 4 km, som utgår från parkeringen otroligt vacker och som vanligt bjöd Öland på en solnedgång utan dess like.

När jag vaknade på morgonen smattrade regnet mot taket och det kändes bra att styra kosan mot Skåne igen. Men bara för några dagar. Nästa vecka väntar festival i Dalsland, det ska bli spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: