Listerlandet, Ronneby och galet aprilväder

Utsikt från klipporna vid Gö Naturreservat.

De senaste helgerna har vi förlängt våra turer till att även omfatta natten till måndag. Det gör att vi kan komma iväg på lite längre turer när man inte behöver återkomma till basecamp redan på söndag kväll utan kan köra en liten bit även på måndag morgon.

Vi körde först till Nogersund och stod på ställplatsen där, 180:- inkl. el och fräscha toaletter och duschar. Man kan stå precis utanför ställplatsen alldeles gratis, vilket vi gjorde förra året. Det var väldigt blåsigt och vi fick allt från solsken till hagel stora som golfbollar. Heja Aprilvädret – man får onekligen valuta för pengarna…

Efter ett stopp i Pukavik där vi köpte Happy förra året, rullade vi upp mot Ronneby. Dels fanns det en ställplats i hamnen vi ville kolla in, men även två fricampingplatser i Park4Night. Den i hamnen var förvisso fin, men lite väl exponerad i snålblåsten.

Vi körde därför vidare ut mot Gö Naturreservat och där fanns en perfekt plats för natten, i lä, men precis vid klipporna och en badstrand. Den andra platsen vid Lindö Udde naturreservat på andra sidan halvön var lite mer oskyddad – men där kommer man ha både soluppgång OCH solnedgång, så den måste absolut testas!

Det utgår en fin, lättvandrad, led åt två håll från parkeringen vid reservatet. Den del vi valde gick igenom bland annat ett gravfält och kolerakyrkogård, och hela tiden precis lagom långt från stranden för att ha lä bakom några enstaka träd. Mycket fin liten sträcka. Lagom lång för Gaston som börjar bli lite stel och gammal och inte orkar så långa sträckor längre tyvärr.

I går, söndag, puttrade vi långsamt på småvägarna ”hemåt” mot Lundåkrahamnen för att kunna duscha och tömma tankarna innan det åter var dags för jobbvecka. Vi testade att fylla på vatten och upptäckte förstås att något frusit sönder i blandaren i badrummet. Så om några veckor får det bli en tur till Bosse ”husbilsdoktorn” för ny blandare. Men nu har vi levt utan rinnande vatten i bilen så många månader så det spelar inte så stor roll om det blir så några veckor till:-)

Nästa helg är det dags för husbilsträff i på Tredenborgs camping i Sölvesborg. Känns lite som utanför vår comfortzone, men man måste ju testa! Arrangörerna har en Youtube-kanal och har hotat med att sända live —-> Jikitas på äventyr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: