Sommaren kom tillbaka!

Norrviken i Kattvik

Då helgen skulle bjuda på sommarvärme bestämde vi att styra kosan mot Hjörneredssjöarna för att passa på att paddla lite innan isen lägger sig. Men säsongen är tydligen inte alls över, för det var knökfullt på alla platser runt hela sjön – både de markerade och de lite mer hemliga vi har hittat när vi varit där tidigare.

Så det var bara att tänka om. Det är tur att vi har rekat tidigare kors och tvärs, för Niclas kom på att det finns en fin parkering för husbilar ovanför rökeriet i Laholm. Inte den charmigaste platsen, men klockan nio har man inte alltid råd att vara petig.

Sagt och gjort, den platsen blev det och efter att ha bunkrat med rökt lax och en lime-sås ”to die for” på rökeriet åkte vi till hamnen i Kattvik där det enligt Park4Night skulle gå att parkera över natten. Det visade sig vara en liten mysig parkering precis i hamnen med utsikt över havet och fiskebåtar där man får stå ett dygn för hundra kronor.

Från Kattvik går en rundtur bort till Hovs Hallar längst havet dit och uppe på kullarna tillbaka. En ganska kort (8 km), men strapatsrik vandring som bjuder på en fullkomligt makalöst vacker och dramatisk natur. Det är lätt att glömma bort att man är i Sverige. Och inte blir det sämre av att när man kommer tillbaka till hamnen så ligger där ett litet sommaröppet kafé med våfflor i alla dess smaker på menyn!

Eftermiddagen och kvällen tillbringades på kajen med krabbfiske med ortens barn, grillning i skymningen och – tro det eller ej – bad! Vid hamnen ligger även en söt liten sandstrand med det klaraste vatten man kan tänka sig.

Krabbfiske för alla åldrar

Söndagen tillbringades på småvägarna runt Kulla-halvön för att utforska nya platser att bo på, och inte minst lunch på Holy Smoke. Äntligen fick vi plats, och våra farhågor att det kanske är lite väl upphajpat visade sig komma på skam helt och hållet. Så gott och vällagat! Och mycket….

BBQ med extra allt på Holy Smoke

Den här helgen kommer värma många mörka novemberkvällar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: