Vildmarksvägen

Äntligen blev det semester och när vi packat Happy med allt man kantänka sig behöva på en roadtrip gav vi oss iväg tidigt. Planen var att köra till Kristinehamn och där bestämma vart vi skulle bege oss. Vi hade ju talat om Vildmarksvägen, men efter att ha läst på Facebook om hur mycket folk det varit där tidigare under sommaren var vi inte helt sålda på idén längre. Vi har ju inte en plåtis för att trängas med andra.

Men väl på väg kände vi att det vi uppskattade mest från förra årets roadtrip var fjällvärlden och kalfjället, så vi struntade i att stanna i Kristinehamn och körde istället direkt vidare till Ytterhogdal mellan Sveg och Östersund.

Vi satte kurs mot Vildmarksvägen.

Vi valde att köra varvet motsols med start i Dorotea, men när vi kommit ner till Gäddede insåg vi att vi inte var helt klara med Stekenjokk utan vände och körde tillbaka medsols. Att sova uppe på fjället och gå en till lång vandring över kalfjället var ett toppenbeslut!

När vi efter sex dagar lämnade Vildmarksvägen var vi trots två vändor inte mätta på berg utan valde att köra hem via Funäsdalen och Flatruet. Efter ett ofrivilligt stopp på campingen i Sveg (sten som fastnat i bromsoket och förde ett jävla liv) avslutade vi resan i stenbrottet i Kinnekulle.

Sedan vi hämtade hem bilen den 10 juni har han nu rullat nästan 800 mil, så vår farhåga att vi kanske inte skulle använda den så mycket som vi trodde har onekligen kommit på skam 🙂 Och det är en skön känsla att efter sammanlagt tre veckor i bilen med endast två nätter i ”egen” säng hemma, så hade vi lätt kunnat stanna ute några veckor till.

Nu är det jobb för oss båda några veckor tills Happy ska få åka upp och träffa alla på Blidö några dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: