Midsommar, gasol- och kylskåpsstrul och årets första dopp!

Midsommar i Småland

När helgen började i torsdags var planen att fira midsommar någonstans längs Österlen, men SMHI visade att på den sidan av Sverige var det regn, regn, regn så vi styrde lite mer vänster och hamnade vid sjön Bolmen på en supermysig ställplats, Tiraholm. Här finns det både en, enligt grannarna, trevlig restaurang, gårdsbutik och inte minst glasskiosk!

Det började dock strula redan på kvällen då gasolen tog slut i vår ena flaska. Inga problem tänkte vi – vi byter bara över till den andra, som är full. Men nej – nu var det ju inte så enkelt. Den som var inkopplad var tysk, och regulatorn funkade inte till vår nya, fulla, svenska tub. Och inte fanns det någon adapter heller. Klantigt av försäljaren.

Kylvaror fick flytta över till snälla grannar, och vi bestämde att vi efter en tur till Byggmax till Värnamo dagen efter, skulle komma tillbaka och fira midsommar på samma plats.

Väl vid Byggmax så visade det sig att det inte heller var så enkelt att byta till en svenska koppling, men efter lite skarvande och STOR hjälp från Alex på Byggmax i Värnamo kunde vi åka tillbaka med två full tuber. Nu skulle allt vara frid och fröjd – trodde vi…

Men nej då. Nu började plötsligt kylskåpet strula. Det tände, funkade ett tag och sen slocknade lågan. Efter hjälp från den eminenta facebookgruppen ”Vi med plåtisar” kunde felet lokaliseras till att det helt enkelt kommit in luft i slangarna och om vi bara hade lite tålamod och startade om varenda gång den slocknade så skulle det nog bli jämt flöde till slut. Och det blev det, så på morgonen kunde vår mat flytta tillbaka från grannen och efter att vi invigt omnian kunde vi köra vidare!

Ja just ja – vi badade också på morgonen! Jag tror aldrig att jag i hela mitt liv tidigare vaknat och sagt – vad säger du älskling, ska vi gå ner och ta ett morgondopp… nåt märkligt är det som händer – börjar vi faktiskt bli friluftsmänniskor på riktigt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: