Minusgrader och semesterplaner

Efter att Happy blivit renoverad efter motorhaveriet, så har det ju tyvärr inte funnits så många tillfällen att vara ute och campa. Helt enkelt för att det är vinter… Men efter nyår så gav vi det faktiskt ett försök. Men ärligt – två dagar i minusgrader är fortfarande lite överkurs, även om kvällarna vid brasan är urmysiga. Eller som Niclas säger – en brasa höjer moralen.

Sen bestämde sig mattan vi satt fast i taket att ramla ner och minska takhöjden med ca 40 cm. Och eftersom det inte direkt är högt i tak från början så hamnade det högst på priolistan. Till slut rev vi ner mattan och satte upp ett tyg i stället – klart enklare att hantera och helt ärligt så gjorde nog mattan varken till eller från när det gäller isolering. Så nu är det skimrande ljusblått sammet i taket – hög mysfaktor även om det kanske är lite kitschigt…

Men – nu är Happy i kör- och campingdugligt skick igen och vi har börjat drömma om varmare dagar (och framförallt nätter) och sommarplanerna börjar så smått ta form. Av coronaskäl får Barcelona vänta ett år till och vi tänker göra om förra sommarens lyckträff. Packa bilen med tält, hammockar och inte minst kajakerna och dra norrut!

Jämtlandstriangeln och Vildmarksvägen blir det. Planen är minst två veckor på vägarna, med enstaka stopp på platser där vi kan duscha och äta mat lagad av någon annan 🙂

Men vi utökar matlagningsmöjligheterna – nu har vi förutom triangakök och gasolkök även en Cube-grill från Heston Blumenthal. En omniaugn nu bara så kan vi laga samma mat on the road som vi gör hemma i stan!

Och javisst ja – en väska är inhandlad till att bära Gaston i, för när man är 10 år gammal så kan vissa äventyr blir lite för ansträngande 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: