Hur svårt kan det va?

Ganska exakt hur svårt och komplicerat som helst har vi precis upptäckt. I planeringen av inredningen till Happy Camper ingår ett frenetiskt sökande på olika sociala medier för att se hur andra har löst allt från isolering, utvikbara sängar och inte minst förvaring. Känns onödigt att uppfinna hjulet igen, tänkte vi.

Problemet är att det finns så enormt många uppfunna hjul i frågan – bara att isolera insidan är en hel vetenskap. Det fanns förvånansvärt många profeter i frågan… Om man väljer att använda liggunderlag (billigare) så måste man vara säker på att de inte suger upp fukt. Om man inte väljer liggunderlag utan dyrare alternativ (med större isoleringsförmåga) måste man installera ventilation. Borra i plåten känns inte som ett alternativ för oss, så vi lutar åt liggunderlag. Om vi kan hitta några – efter sommarens rush till friluftsliv så finns det inte ett billigt liggunderlag att uppbåda i hela skåne.

Och så var det det här med säng kombinerad soffa. Vi har bestämt att vi vill ha en fast del längst bak i bilen som kan användas som soffa både med fötterna dinglande ut över bakkanten eller inåt bilen. Den biten är ju inte så svår att bygga (inte ens för oss). En enkel träkonstruktion med utrymme för förvaring under. Men sen då… Hur bygger vi den lättast för att kunna omvandla den till en säng på 180 cm? Vikbar, skjutbar, utdragsbar?

Återkommer med mer info om val av isolering, ytskikt, golv, soffa, säng, förvaring, ventilation – ja, ni ser. Hur svårt kan det va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: