Ställplatser

Vi tar ofta in på ställplatser var tredje, fjärde dag när vi är ute för att tömma, fylla och sanera oss. En del av platserna är också starskottet för våra långhelger då det kan vara skönt att ”veta” var man ska sova en fredag efter jobbet.

Sverige
 • Rovelyckans Ställplats (Höör, Skåne) info
  Det här är vår senaste upptäckt! Så fin plats med en fantastisk utsikt över det skånska landskapet. Här finns både tömning och fyllning. Och glass om man känner för det. Det här kommer bli en favorit under hösten!
 • Småbåstshamnen i Limhamn (Malmö, Skåne) info
  Här är en bokningsbar ställplats som har öppet året runt. Det är nog bara 10-12 platser under lågsäsong, men här kan man tömma och fylla på vatten utan att stå också om man vill.
 • Lundåkrahamnen (Landskrona, Skåne) info
  225 kr inkl el, 50 kr för tömning gråvatten/svartvatten och dricksvatten (2022)
  Vårt ”go-to” när vi måste duscha, tömma toan eller fylla vatten. Och dessutom är det en fin ställplats i hamnen med två restauranger där ”Idas by the sea” är klart den populäraste. Fylls på snabbt sommartid. Ej bokningsbar.
 • Smygehuk (Skåne)
  Med utsikt över havet kan man stå på gräsplanen till vänster om parkeringen vid Smygehuk. Det är gratis, men man får gärna swisha valfritt belopp till föreningen som sköter om den.
 • Persköps Ställplats (Örkelljunga, Skåne) info
  200 kr inkl el (2022)
  Hit åker vi ofta om vi ska iväg en fredag och vill veta att vi får en plats. Inte för att det är glest, utan för att de har ett ypperligt system på nätet där man se hur många lediga platser det finns. Rent och snyggt, med en liten mysig grillstuga nere vid sjön. Fiskekort kan man tydligen också lösa. Bokningsbar mot avgift.
 • Peppinge B n’ B (Peppinge, Skåne) info
  170 kr + 30 kr för el. 100 kr för frukost på B n’ B (2022)
  Otroligt trevligt värdpar på denna lilla ställplats med bara två platser. Man får ringa först och kontrollera tillgänglighet. Var där under lågsäsong så det serverades ingen frukost, men ska man tro recensionerna på nätet så är den något extra!
 • Bananpannkakan (Höganäs, Skåne) info
  180 kr inkl el (2021)
  Ja du – vad ska man säga om denna ställplats. Min reaktion när jag var här första gången är att det är lite som ett hippiekollektiv för husbilsägare 🙂 Här umgås man vid grillplatsen eller inomhus i poolhuset medan höns och gäss springer omkring runt, och ibland även inne i, husbilarna. det är 40+ som gäller och inga barn, men hundar är välkomna och det finns en liten hundgård.
 • Tiraholms Fisk (Sjön Bolmen, Småland) info
  200 kr (2022)
  Här står man på en stor gräsplan ovanför sjön Bolmen. Det finns en bra restaurang och en ypperlig gårdsbutik, där fisk är i centrum. Vi stod här en midsommar, och det var lugnt och skön i mycket vacker natur.
 • Mjälahults Bygdegård (Mjälahult, Halland)
  100 kr + 50 kr för el (2022)
  Några platser vid bygdegården precis vid en sjö. Toalett finns inne på bygdegården som öppnas upp efter betalning.
 • Nogersunds ställplats (Sölvesborg, Blekinge) info
  150 inkl el (2022)
  Ställplats precis vid havet. Fräscha servicehus. En obemannad butik, och inte minst färjan över till Hönö. Vill man inte betala går det lika bra att stå på grusparkeringen utanför ställplatsen.
 • Sandhammarens Marina (Sölvesborg, Blekinge) info
  En supermysig liten ställplats i hamnen, där man även kan hyra stugor och fiskebåtar etc. En god Aperol kan beställas från den lilla restaurangen som ligger i hamnen.
 • Stora Hammarsjöns Vildmarkscamping (Hultsfred, Småland) info
  70 kr ingen el (2022)
  Första gången vi var här var under högsäsong, och det var ganska många bilar och husvagnar. Vi åkte sen tillbaka under hösten och då var vi ensamma. Den ligger fint vid Hammarsjön, och man kan gå en led runt sjön. Det finns badtunna som man kan boka om man inte vill bada i sjön.
 • Hästholmens Västergård (Ödeshög, Östergötland) info
  200 kr med el (2022)
  Perfekt halvvägs mellan Skåne och Stockholm ligger den här otroligt fina och prydliga ställplats. Varje plats har grus för bilen att stå på och gräsmatta utanför dörren att sitta på. Och inte minst utsikt över Vättern. Tömning och fyllning och enkla men fräscha serviceutrymmen. Hit kommer vi gärna tillbaka!
 • Spångens ställplats (Upperud, Dalsland) info
  I den lilla orten Upperud ligger denna fantastiskt fina ställplats. Det finns en liten sandstrand och en av Dalslands kanals slussar precis bredvid. Hit kommer vi absolut tillbaka!
 • Åmål ställplats (Åmål, Dalsland) info
  Nere vid hamnen i Åmål finns denna stora ställplats. Egentligen är det bara en stor grusparkering, men ligger perfekt om man vill strosa i centrum.
 • Fatmomakke Vildmarkscamping (Lappland)
  Vid den samiska byn Fatmomakke ligger en mysig liten camping vid sjökanten. Byn och kyrkan är otroligt fina, och inte minst den tur man kan ta upp på Marsfjället. Det går upp, upp, upp sen en liten paus på toppen och sen ner, ner, ner… Primitiv men mysig och välkomnande camping.
Tyskland
 • Wohnmobilstellplatz an der Friedensbrücke (Würzburg, tyskland) info
  Central ställplats vid floden Main i Würzburg. Plats för ett trettiotal husbilar, men som plåtis fick man plats på den stora parkeringen. Möjlighet till tömning fanns, fast vi utnyttjade det inte så vet inte pris eller hygien.
%d bloggare gillar detta: